Cica vagy törpenyuszi?
Cica, mert nem rágja le a falat, de kikaparja a kanapét.
Cica, mert kommunikál, nyuszi nem.
Cica, mert szobatiszta és nem pisil kakil 5 percenként, mint a nyunyu.
Cica, mert hozzád bújik, eléd szalad amikor hazaérsz, nyunyu nem bújik, nem szalad eléd.
A nyuszi nagyon aranyos, de tényleg nem sok mindent lehet vele kezdeni. És alapban kettőt érdemes beszerezni, mert egyedül nem jó nekik. Nagyon kell rájuk vigyázni, nyúlbiztossá kell alakítani a lakást, vagy azt a részt, ahol tartod. Ha kiengeded a ketrecéből, akkor folyamatosan figyelni kell, nehogy baja legyen. Nem bírják a nagy hőmérséklet ingadozást.
Cica kevésbé kényes és lehet szeretgetni, dögönyözni.
Ezerszer is a cica! :) Sokkal több mindent lehet vele kezdeni, van egyéni személyisége, kimutatja a szeretetét, háláját.
Én a nyulakkal soha nem tudtam mit kezdeni, csak etetni, néha simogatni, és gyönyörködni benne. De egyébként le se szart. :)
A nyuszi is képes szorosabb kapcsolatra a gazdival. Persze ez nyúlfüggő, de ha sokat van velük foglalkozva, akkor nagyon kis ragaszkodók tudnak lenni. És a kommunikációra is képesek. Pl.hallgat a hívásra, érti a tiltást, jelzi ha éhes, ha ki akar jönni, lehet vele játszani, na és persze simogatni ha ő is úgy akarja-ebben olyanok,mint a macskák. Jó, szeretnek megrágni ezt-azt, erre vigyázni kell, de szerintem az alap, hogy állatot csak úgy tartok, hogy odafigyelek arra hogy se magában se a lakásban ne tudjon kárt tenni.
Sajnos elég érzékeny állatok,nagyon oda kell figyelni rá, hogy mit esznek, a betegséget hajlamosak addig rejteni, míg túl késő. Továbbá komoly hátrány, hogy még mindig nagyon kevesen értenek úgy igazán a nyulakhoz, és hozzáértő állatorvost találni sem egyszerű, főleg Budapesten kívül.
én cicát választanék.
nem olyan nehéz őket tartani,nem sok szabály van.
a nyulakat ellenben nehezebb tartani. először olvass utána alaposan,utána dönts.
én egész könyveket el szoktam olvasni,mielőtt új háziállatot veszek magamhoz. nem elég 1-2 hanyagul megfogalmazott netes cikk.szóval ásd bele magad a témába mindkét oldalról és utána dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!