6 éves, állatszerető gyereknek mi a jobb választás: nyúl, tengeri malac?
6 éves kislányomat szeretném meglepni egy kisállattal. Természetesen kutyát szeretne, de ahhoz még nem elég érett.
Úgy gondoltam, nagyon örülne és gondját viselné egy szerethető, szőrös kisállatnak, csak nem tudom, vajon kezdésnek mi a legjobb választás? Köszönöm a tanácsokat.
Nem tudom, hogy házinyúlra vagy törpenyúlra gondoltál, de az utóbbit én nem ajánlom egy gyereknek. Az ő fejükben többnyire az él az apróságokról, hogy cukik és gyömöszkölni lehet őket. Viszont egy törpenyúl leginkább nem szereti ha fogdossák, emelgetik, szorongatják, hurcolásszák, sőt, simizni is akkor lehet, ha ő is épp akarja. Ezt egy gyerek nyilván nehezen fogja tolerálni, na meg a nyuszi is belehalhat a felesleges stresszbe, amit ezek okozhatnak neki.
A másik, hogy egészségügyileg is nagyon érzékeny állatok, az egyik órában még vígan ugrándozik, a következőben pedig már gubbaszt, mert leállt az emésztése, amibe 24 órán belül meg is halhat. Nem viheted akármilyen állatorvoshoz, kifejezetten egzotikus állatokra szakosodott orvosok tudnak szakszerű ellátást nyújtani neki. A kezelési költségük is igen magas lehet, betegségtől függően.
Egyébként ha nagyon kutyás a gyerek, nem biztos, hogy bármilyen más állatra egyáltalán rá fog nézni függetlenül attól hogy az épp mennyire cuki. Ha nem kell neki, akkor mit fogtok csinálni, utcára kerül szerencsétlen állat?
Én a helyetekben inkább várnék még az állattartással, és akkor kapja meg inkább a kutyáját, mint hogy egy olyat állatot "erőszakoljatok rá", ami nem is érdekli.
Köszönöm a válaszokat.
Dehogy, soha nem tennénk utcára egyetlen állatot sem, pont azt tanítjuk a gyerekeknek is, hogy ők nem tárgyak, hanem ugyanolyan élőlények, mint bárki más.
szerintem teljesen jó,hogy állatot akartok neki venni.jó ha van állat a háznál(ha tudtok gondoskodni róla).
de tényleg olyat vegyetek,amit ti is szeretnétek és gondoskodtok róla,hogyha a gyerek nem fog(ráun stb).
nekem gyerekkoromban csak halaim voltak.aztán ahogy nőttem kaptam cicákat.majd később felnőttként bővítettem az állataim listáját. gyerekként nem tud az ember annyira felelősséget vállalni az állatért,részben magának is veszi a szülő. meg hát költeni is nektek kell rá. úgyhogy legyen átgondolva.:)
amúgy törpesün is tarható otthon és nem él olyan sokáig. csak sok türelem kell hozzá+ éjszakai állatka. de tudok olyan gyereket,aki nagyon jól bánik a sünijükkel,komolyan öröm nézni
Nekem ennyi idősen teknőseim meg halaim voltak. :) mindig én gondoztam őket, az akváriumot pedig a szüleim tisztították.
10 évesen kaptam a cicámat, 3 éve kellett elaltatni, 16 évig élt. Én adtam neki enni, foglalkoztam vele, velem aludt.
Az a jó a macskában, hogy nem kell sétáltatni, elvan egyedül is ha a gyereknek tanulni (stb) kell. Viszont gondoskodni kell róla, jó esetben majdnem 20 évig.
Én azt tanácsolnam, hogy olyan állatot vegyetek magatokhoz, aminek Ti is örülnétek és ha a gyerek "megunja", akkor Ti is szívesen foglalkoztok vele és gondozzátok. :)
Utolsó :
A robovszki törpehörcsön kívül az összes hörcsög fajt egyedül KELL tartan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!