6 éves, állatszerető gyereknek mi a jobb választás: nyúl, tengeri malac?
6 éves kislányomat szeretném meglepni egy kisállattal. Természetesen kutyát szeretne, de ahhoz még nem elég érett.
Úgy gondoltam, nagyon örülne és gondját viselné egy szerethető, szőrös kisállatnak, csak nem tudom, vajon kezdésnek mi a legjobb választás? Köszönöm a tanácsokat.
A nyulat mellőzném gyerek mellé mert gyakori a lábtörés, márpedig nem minden nyúl tűri az ölbe vételt vagy játékot, ilyenkor ijedtében eltörheti a lábát ha az öléből kiugrik.
A tengerimalac szintén párban tartandó mert kolóniában élnek, és sajátos kommunikációjuk van a fajtársak között. Viszont mivel nem ugrik, szereti a társaságot, ketrecen kívüli felfedezést jobb választás lenne.
Tengerimalac alapvetően fű evő állat, szénával kell etetni és van egy kimondottan nekik fejlesztett táp, ami a fogukat és emésztőrendszerüket tartja karban
Magvakat kerülni kell, gondolok itt a kukorica gabona, napraforgómagra, az ivóvizét naponta kell cserélni, zöldség gyümölcs is kerülhet elé, de kevés és csak kóstolásként.
Ezt a tápot keresd az üzletben, ha van nálatok Fressnapf az volna a legjobb.
kérdező,arra figyelj,hogy ezek az állatok hosszú ideig élnek. lehet most még nem érett rá, de a nyúl elélhet 16 éves koráig is!! szóval a jövőre is gondolni kell, nem csak,hogy most kezdésnek mi a jó..
egyébként én is inkább a tengerimalacot ajánlom. párban kell tartani őket. olvasgass utána a tartásának alaposan,hiszen most még a te felelősséged,hogy jól legyenek tartva. a lányod max a szeretgetés részét csinálja majd. de azt is persze ésszel,figyelj rá,hogy hogyan bánik majd velük.
a tengerimalacok amúgy nagyon barátságosak, jobban ajánlom, mint pl a hörcsögöt(ami könnyen harap ha nem megfelelő kezekbe kerül pl gyerek erősebben szorítja stb). és a hörcsög amúgy is éjjel aktív,nappal nem szabad zavarni. nem gyerek mellé való.
a nyúl is aranyos,szerethető állatka.(párban kell tartani). de jóval nagyobb a helyigényük, mint a malacoknak. és van sok dolog,amire figyelni kell. oltás,ivartalanítás, nem emelgetjük stb.. szerintem gyerek mellé jobb a tengerimalac.(a felsoroltak közül).
de tényleg alaposan nézz utána ,hogyan kell tartani. anyagi szinten amúgy nem megterhelő,csak az elején,amíg megveszed a helyét,az állatokat meg a tárgyakat. utána havi szinten filléres tétel kb
Ha kutyát szeretne, akkor vegyél neki kutyát.
Azt te se gondolod, hogy ha akármilyen állatot is veszel neki, ő fogja gondozni. :D 6 évesen még ne várj el felelőséget tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!