Melyik jobb egy tengerimalacnak? (többi lent)
Sziasztok megszeretném gérdezni hogy szerintetek a tengeri malacnak a forgács a jobb vagy ezek a takaro szerüségek (itt egy link annak aki nem látott még ilyen takarot ketrecben) [link]
Szóval szerintetek melyik jobb esetleg tudtok sajat tapasztalatbol irni?
Köszönöm
Ez a takarószerű izé nagyon jól néz ki (még nem láttam ilyet), de hogy tisztítod? Időnként fogod, kidobod és kicseréled?
A tengerimalac karma nem akad bele?
hát igazábol kilehet mosni! (vannak olyan mosó szerek ami nem káros nekik)
heti egyszer elég az egészet kimosni igaz van aki heti ketszer szokta.
és hát a kakit kell osszeszedni napi ketszer max. és nem akad bele a karma mert ugykészül.
Szkeptikus vagyok a körömbeakadás tekintetében. Azt elhiszem, hogy újonnan nem akad bele a körme, de ahogy elkezded mosni, akárcsak a ruhák, ez is elkezd bolyhosodni majd, a kiálló szöszökbe pedig akad a köröm.
A másik, ami eszembe jutott: ha ez mosható, akkor kissé átengedi a nedvességet - tehát legalább oda, ahol a tengerimalacok pisilni szoktak, valamit még tenni kell, különben átcsepeg rajta a cucc a padlóra.
Nekünk megvolt a takaró, a fürdőszobaszőnyeg és a forgács is.
A takaró volt a legmacerásabb. Polár plédet + kutyapelust használtam, a nedvszívó képessége kb 0 volt, így mindennap kellett cserélni. Persze aztán Kiderült, hogy rossz polárt vettem, másik fajta kellene... De honnan a jó égből tudjam, melyik? Erre is polár pléd volt írva. Plusz a kutyapelus se 2 ft. Úgyhogy hagytam a fenébe.
A fürdőszobaszőnyeget nem lehetett normálisan kitisztítani, mivel anyu nem engedte berakni a mosógépbe (amit végül is megértek, a mi ruháink is oda kerültek...), ezért kézzel kellett mosni. Alá fa pelletet raktam. Eredetieg azért próbáltam ki, hogy hátha ez jobban kíméli a malacok talpát, mint a forgács, de ugyanúgy piros volt a hátsó lábuk. Végül az emeletre megtartottam csúszásgátlónak a szőnyeget, de továbbra is tartom, hogy nem elég higiénikus, érdemes rendszeresen újat venni belőle.
Nálunk a forgács vált be, azt simán lecserélem 3 nap után, a ketrec alját kimosom, kész is a higiénia. Jobb illata is van a friss forgácsnak, mint az agyonmosott takaróknak. Azt vettem észre, hogy a cocik is jobban szeretik, lelkesen ugrándoznak benne. Egyetlen hátránya, hogy élősködőket lehet összeszedni belőle, nálunk 3szor volt atkás a nagyobbik malacom. (Bár Elvileg a szénától is el lehet kapni - sose derült ki, hogy ki volt a bűnös.)
Szóval én a forgácsot tudom ajánlani.
Forgács helyett alternnatíva: carefresh, safebed alom vagy csutkaalom vagy lenszőnyeg.
A takaró neve polár és ez is vállalható, de legalább 3 váltásnyi kell és mosni amint nagyon koszos (5-7 naponta, ha szobatiszta a malac, gyakrabban, ha nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!