Mit tegyek ha nagyon szeretnék kisállatot de apukám
szerint nem való házba?
Semmit.
Tiszteletben kell tartani, ha valaki nem kíván együttélni a lakásban egy állattal. Lehet egyszer meggondolja magát, de nagyon idegesítő lehet ha valaki folyton rágja a fülét.
A másik dolog, hogy keress magadnak hobbit. Majd ha felnőtt, önálló ember leszel, akkor felelősséggel magadhoz veszel egy kedvencet.
2016. aug. 18. 17:29
Egy kis tengeri malac kimondottan alkalmas házi kis kedvencnek.Én a gyerekeimnek megengedtem,hogy legyen állatkájuk.Sok mindent meg tanul aki állatot tart.Pl nem csak játszani kell vele,hanem gondozni.figyelni az igényeire,táplálás alvás idő,ketrectakarítás.Érdemes a választott állatka előtt utána olvasni annak,hogy mégis mi módon kell megfelelően bánni vele.Hiszen élőlény és ha hozzánk kerül akkor onnantól a mi felelősségünk milyen élete lesz.Akik gyermekkorban állatot tartanak felnőttként is szeretni fogják őket.Azonkívül azok a gyerekek akiknek állatuk van sokkal gondoskodóbbak lesznek.Kérdezd meg apukádat,gyerekkorában vol-e állata.Ha nem akkor miért?Emeletes házban lakunk és most is lakik nálunk egy cica.Gyerekkoromban is voltak kisállataim.Én nem is tudnám elképzelni nélkülük.Kérd meg apukádat olvassa ezt el.Talán megérti,hogy igenis léteznek emberek akiket boldoggá tesz egy kis kedvencel való törődés.
2016. aug. 18. 17:47
szerintem tengerimalac lenne való neked. velük tényleg lehet foglalkozni és lakásban is tarthatók. viszont sok mindenre kell figyelni náluk(párban kell tartani,nagy helyigényük van,megfelelő etetés stb..). szóval mindenképp tájékozódj.
hörcsögöt nem ajánlok,mert éjszakai állat és nem igényli a szeretgetést. nem neked való a leírásod alapján!
apukáddal meg beszélgess sokat és mondd el neki,hogy mennyire egyedül érzed magad és nagyon szeretnéd azt az állatot.és hogy a gondját viselnéd,nekik nem járna semmilyen hátránnyal. max ugye az anyagi része. de pl a példában leírt tengerimalac fenttartása nem olyan sok,sőt.
esetleg nagyit vagy más rokont is bevonhatsz. nincs abban semmi rossz,hogyha állatja van egy gyereknek.sok mindenre megtanít. de tényleg felelőséggel legyél iránta,hogyha megkapod. ne csak két napig legyen érdekes
2016. aug. 18. 17:54
Egy nemüek legyenek ha kettő van mert nagyon szapora:)Szerintem egy is boldoggá tenné a kérdezőt.Ja és még valamit nem árt tudni.Ami él az egyszer meg is hal,sajnos.Nálunk akkor családi össznépi sírás volt.Sajnálom,de ezzel is számolni kell.A mi tengerimalackánk öt évig élt.
2016. aug. 18. 18:05
Az én apum is ezen a véleményen volt, rágcsáló még mindig nem jöhet be a lakásba, mert büdös. Nála a jég egy akváriummal tört meg, először csak néhány hal, utána már vehettem egy papagájt, ma már törpesünik is vannak :)
Próbálkozz már féle állattal, hátha csak a rágcsálókkal nincs kibékülve.
2016. aug. 18. 19:27
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de sajnos az a baj hogy nem mutathatom meg neki amiket irtok mert már azt hiszik leszálltam a témáról. Apukámnak volt kisallata a mamám azt mondja hogy nem volt büdös de apa azt állítja igen. Apa minden állatot szeret és nincs egyikkel sem baja de azt mondja hogy házban nem lehet. Halunk van illetve nem az enyém hanem pont inkább az övéké csak én etetem és nálam van de vele nem tudok foglalkozni. Felnőtt nem segít senki. Lényegében semmit nem tudok tenni. Az első válaszadónak pedig azt hogy próbálkoztam de nem ment egyedul vagyok pedig vannak testvéreim és unatkozom kellene valaki akit szerethetek.
7/14 A kérdező kommentje:
És megvan a konkrét kisállat amit szeretnék ugyhogy ezzel sincs gond és mindent tudok róluk amit kell.
milyen állatot szeretnél? vannak rágcsálómentő szervezetek. lehet ideiglenesen befogadni egy mentett állatot,amíg nem találnak neki végleges gazdit. ez jó alkalom lehetne rá,hogy bebizonyítsd,hogy nem büdös állatok stb.
2016. aug. 18. 20:35
9/14 A kérdező kommentje:
Patkányt szeretnék és ez jó ötlet de nem hiszem hogy megengedné talán Megpróbálom csak az a baj hogy ha felhozom veszekedés van azt meg nem szeretném. Köszönöm szépen mindenkinek
a patkánytartás pont az, amibe a szülőnek is bele kell szállnia :( Drága a ketrec és az almozás, ráadásul nagyon hajlamosak a betegségekre... Az első alkalommal, amikor ki kell fizetni több ezret (vagy 10.000+-t) az állatra, akkor azt a szüleidnek kell, mivel egy gyerektől se várható el, hogy ezt a terhet vállalja. Szóval kérd szépen, győzd meg, bizonyítsd be, hogy mindent elolvastál a-z-ig a patkányvarázsról és hátha... :)
2016. aug. 19. 11:25
Kapcsolódó kérdések: