Nyuszi szépségverseny? Van ilyen? Mert ha igen én szeretném ha indulna a nyuszim mert szerintem nagyon szép.
persze, facebookon havonta hirdetnek meg ilyeneket :) csak egy fotót kell küldened és az alapján díjaznak.
vagy nálunk még a falunapon szokott hasonló lenni csak kutyákkal. (egy full hozzá nem értő ember, akinek van egy kis rendőrkutyás múltja, vezényli le az egészet és az a játszótéri keverék fog nyerni, akit a kisgyerekek megsimogathatnak és tud 3 trükköt.)
amúgy az igazi kiállításokon az ápoltság és tisztaság alap. a szépség pedig egyenlő a fajtastandarnak minél jobban megfeleléssel. a nyertes pedig az, akinek jó kapcsolatai vannak ;)
Itt a link a kizárólag törpenyuszik részére kapható NYÚL SAMPON AMELY LEÍRÁSA A KÖVETKEZŐ:
Általános kímélő és tisztító sampon nyulak, és törpenyulak részére. A készítmény kisrágcsálókon is alkalmazható. A termék gyengéden, mélyen tisztítja az állat bundáját. Fürdetés után alaposan szárítsuk meg a bundáját.
Saját tapasztalataim azok, hogy sem a lógófülű nyulam, sem a hosszú szőrű tengerimalacom nem látta kárát. Panzi termék, csak és kizárólag nyúlsampont, de szabad használni. Semmiféle mellékhatása nincs, az állatállományom egészséges, ápolt, tiszta! EMBERI SAMPONT TILOS HASZNÁLNI, ÉS A KISEMLŐS, RÁGCSÁLÓK FEJÉT NEM SZABAD ÉRJE A VÍZ!
Igen, én pl. néztem a linket amit az utolsó válaszadó küldött, de hozzátenném, hogy megoszlanak a vélemények, és én is tudnék nem egy linket beilleszteni ide arról, hogy miként LEHET a kisemlőst fürdetni, kefejezetten nekik gyártott sampival. Én erről csak azt tudom mondani, hogy idén 6 éve tartok kisemlőst, a nekik tervezett samponok soha nem okoztak semmiféle mellékhatást! Már nem gyakorlóként élek évek óta a kisállataimmal, hanem tapasztaltként. Az állatorvos pl. szőr-vagy bőr betegségek ellen nem egyszer ajánlott nekem (13.000Ft-ba fájt) olyan koktélt, melyet vízben feloldva kell a kisemlős bundájára felvinni. Receptre kiírt gyógyszerrel kellet akkor fürdetni a lógófülűm, miután bőrbetegen örökbe fogadtam. Tovább nem vitatkoznék ezen, én a fürdetést nem TILOS-ban tudom, hiszen ez nem így igaz. A fanatikusok, akik sokszor túl lihegik a természet rendjét, azok utasítják el a higiéniás beavatkozásokat, legyen pl. ez az állatorvosok által felírt parazita, bőrgomba elleni folyadék, és ezek elutasítása nem minden esetben jó tett, még ha jót is akar valaki. Sajnos ember az embernél is rengeteg olyan személy van, aki inkább a természetgyógyászt választja, mintsem az ártalmatlan (mint ez a nyúlsampon is ártalmatlan) orvosi beavatkozást, ami lehet vényre kapható vitamin is, vagy műtét, mely szükséges. Nem akarok senkit, őszintén, senkit sem megbántani, de nem kéne bárgyúnak lenni, mert a kisemlősöknek a ritka, vagy orvos áltar előírt kúraszerű fürdetés előnyére is válik. A kérdezőnek továbbra is ajánlom a nyúlsampont a fent említetek tudatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!