Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mekkora hely kell 1 darab...

Mekkora hely kell 1 darab törpe hörcsögnek?

Figyelt kérdés
Valahol azt mondják 100x150cm kell valahol 40x50 bőven elég most akkor mennyi?? Tudom hogy területet igényelnek de nekem van egy 60x40cm-es akváriumom az megfelel?
2016. júl. 23. 22:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
55%

Írd meg nekem privátban ennek a nagyon okos 3 diplomás embernek a nevét, kérlek.

A hörcsög a termeszetben napi 8-10 km-t tesz meg. Szerinted túl nagy neki a 100-as ketrec? Hörcsögnek nincs olyan, hogy túl nagy. Hogy tenne már kárt magában? Egy 30x20 cm-es ketrecben valóban kárt tehet magában... de nem a nagy ketrecben (ami inkább terrárium, az szinte minden szempontból jobb és biztonságosabb).

100x50 lenne a minimum, amiben jól érzi magát. Jobb helyeken ennél kisebb helyen nem tartanak hörcsögöt. Magyarországon sajnos az állatok igényei semmibe vannak véve. Magyar minimumokat nézve 80x40 cm a minimum..

2016. júl. 25. 10:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Tisztelt Péter! Elnézést kérek a kitérőért, mentségemül: a kérdésével kapcsolatos, és engem is érdekelnek az elvárások.

Kedves Lea!

Érdeklődve olvastam határozott válaszait, de egyikből sem tudtam kitalálni sem, hogy pontosan milyen törvényre, és azon belül melyik részre gondolt?

A magyar állatvédelmi törvény és a kedvtelésből tartott állatokkal kapcsolatos rendelet is tartalmaz EU-s hivatkozásokat, azzal való harmonizációt (az Európai Közösség rövidítéseként EK betűszóval), nem gondolom, hogy általánosíthatóan semmitérők.

Az EU, tudtommal, nem alkot törvényt. Vannak ajánlások, határozatok, rendeleteik stb.

Ezért is lenne jó, ha pontosan megnevezné, mire hivatkozik, és azon belül is mire.

Ha esetleg annak is tartaná, nem ellenségeskedő az írásom, nem is vitatkozom. Csak, kíváncsivá tett.

Kezét csókolom!

2016. júl. 25. 14:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Egy 15cm átmérőjű kerék, egy kb 10cm es faház egy kerámia etetőtál, egy itató, széna tartó és néha beteszek wc papír gurigát de azonkívül van hely
2016. júl. 26. 11:01
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Fürdetőhomok, játék és mászóka miért nincs? Így néz ki egy ingergazdag hörcsög laktanya: [link]
2016. júl. 26. 14:34
 15/17 anonim ***** válasza:
45%
Mi sem lakunk luxus palotában, bár könnyen lehet hogy az Eu-s törvényezők igen, nekünk sajnos nincs ehhez szerencsénk.
2016. aug. 22. 22:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#14-es, ez nagyon tetsziik, Tied??
2017. dec. 28. 07:53
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

3 diplomás? És milyen szakterületen szerezte a diplomáit mert biztos nem hörcsögtartás/gondozás/tenyésztés területén. Mi a tenyészetének a neve? Fogadjunk egy tudatlan szaporító aki zéró tudással összerak állatokat aztán tesz az egészbe, egy mai modern, képzett tenyésztő ilyet nem mondana, hogy egy A4-es alapterületű hely elég egy hörcsögnek, a 15 cm-es kerék pedig mindegyiknek kicsi, törpehörcsögnek min. 20 cm-es kell, aranynak min. 28 cm. De én ezt amúgy nem is értem - nem kell ehhez diploma meg tenyésztőnek lenni hogy ránézel egy pici ketrecben tartott hörcsögre vagy akármilyen állatra és lásd hogy unatkozik, szenved benne - ehhez egyedül józan paraszti ész meg egy kis empátia kell.

Ha nem telik az állat megfelelő, felelősségteljes tartására akkor az illető ne tartson állatot - ilyen egyszerű. Ha 10.000 Ft-ot sajnálsz rá már az elején akkor mit fogsz csinálni ha beteg lesz és egzotikus állatokhoz értő orvoshoz kell elvinned? Egy műtét alsóhangon 20.000 Ft. Vagy akkor jönnek az "inkább altassuk el 3.000 Ft-ért inkább veszek egy másikat 1.000 Ft-ért mer' úgyse él sokáig" megoldások és egyéb jó ötletek? Komolyan az ilyen emberektől falnak megyek...

2018. ápr. 17. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!