Meddig bírja a csincsilla táp nélkül?
A csincsilla számára a nap 24 órájában rendelkezésre kell állnia a szénának,a friss víznek és a napi 20-30 gramm tápnak, amit megeszik. Mert egész nap eszik... szerezz rácsra rögzíthető etetőtálat (csavaros pl..), azt nem lehet lelökni vagy önetetőt, ami szintén nem leszerelhető. Társsal és megfelelően nagy és ingergazdag környezetben nem a kajájával szórakozna. Nálam jelenleg 10 állat él és egyik sem produkál ilyesmit, pedig vannak igazán lázadók.
A táp neten is rendelhető, én így veszem 1475 ft/kg áron 8 kg-s zsákokban. Ingyen házhoz hozzák.
Kár, hogy nem szeretitek jobban.
Egyébként javaslom az Együtt a Kisállatokért Alapítvány oldalát facebookon, lehet nekik írni, segítenek ilyen esetekben szívesen. Tehát pl új gazdit keresni, aki már társsal együtt fogja tartani.. és akkor nem kell magányra ítélni egy eredetileg társas fajt.
Ítélkezni könnyű.
Ketten voltak, egyikük elpusztult. Utána már egyedül érkezett hozzánk. Annyi ideje senkinek nincs a családban, hogy beszoktasson mellé egy másik csinit. És ha nem fogadja be? Én örülök, hogy az egész család foglalkozik vele, nem csak én, így szeptembertől nyugodtan hagyom itthon.
Lehet, hogy nálad egyszerre él 10 csincsilla, nagyon boldogok biztos :)
Egyébként hazaértünk, körüljárt minket, kapott nasit, semmi baj nem történt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!