Meddig bírja a csincsilla táp nélkül?
Volt társa, csak valami veleszületett dolog miatt lebénult, majd elpusztult. Őt én már örökbefogadtam, ketreccel mindennel együtt, előző otthonából sajnos mennie kellett.
Köszönöm az információkat, azért a 12 órát túlzásnak tartom, naponta-másfél naponta kap enni, és így is szerintem elég kövér! Ráadásul nem is pelletet kap, hanem a legdrágább tápot amit kapni lehet. Múltkor át akartam verni, hogy fele-fele a drága és olcsóbb táp keverékéből, 1 hétig a falnak fordulva duzzogott, mire rájöttem mi a baj :) azóta megint szeret.
Tudom, hogy társas, de elég központi helyen van, szinte folyamatosan találkozik valakivel.
Mindenképp keresek valakit aki megeteti egyszer legalább!
Pedig a pellet a legjobb, akármilyen drága a másik, a keverékből ha csak nem eszi meg az egészet kiválogatja amit szeret ami nem feltétlenül az ami jó neki, sokszor meg olyan dolgokat is tesznek a keverékekbe ami nem is rágcsálónak való, pl szotyit és sok más olajos magvat ami nagyon hízlal.
Kérj meg valakit hogy etesse meg naponta, akár a szomszédot, akár azt is csinálhatod hogy papírpohárba kiméred a napi adagokat és akkor csak be kell önteni akár rácson át, fél perc az egész.
A jó csincsillatápok a következők
Versele Laga chinchilla complete, 500 gr 1200 ft
Fressnapf Real Nature chinchilla 500 gr 1400 ft
Bunny Chinchilla Traum Basic 1200 gr 3200 ft
Az összes többi nem meg felelő rosttartalmú...és túl zsíros, olajos, némelyikben meg annyi a fehérje, hogy disznót lehetne vele etetni.
A 12 óra nem túlzás, a csincsilla vakbélemésztő állat, az emésztése folyamatosan mozog. A vadonban is naponta több tízszer eszik, fogságban is naponta legalább 6-8x csak nappal + éjszaka folyamatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!