Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Napi szinten adok a tengeri...

Napi szinten adok a tengeri malacomnak sárga répát és almát. Lehet attól valami baja? Felfújódás vagy valami ilyesmire gondolok.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 18:08
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezekben sok a cukor ezért hizlalnak, legalább is nyusziknak nem nagyon adják mindennap, főleg az almát.
2010. ápr. 15. 19:19
 2/5 A kérdező kommentje:
De muszáj neki zöldségeket meg gyümölcsöket adni! Te akkor mit javasolnál?
2010. ápr. 15. 20:05
 3/5 anonim válasza:

A tengerimalacok alapvetően nem magevők :) Fontos neki a friss széna és a víz, ezek legyenek mindig előtte. Napi szinten adj neki valami zöldséget - enyém imádja az uborkát, répát és a salátaleveleket, petrezselymet. De ezeket sem lehet mindig adni neki. Nagyon fontos számára a C-vitamin, de NE mesterségesen add neki, paprik

át, petrezselymet egyen. Télen elég pl. naponta kétszer etetni, ne etesd azért túl :) De jelzi, ha nagyon éhes, fülsértő visítással.

De minderről [link] itt olvashatsz sokat, tényleg ajánlom ezt az oldalt.

2010. ápr. 15. 20:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Én azt olvastam, több helyen hogy nem szabad nekik uborkát és salátát adni mert felfújódnak tőle. Viszont az enyém inni sem iszik, nem tudom miért, akárhogy próbáltam nem akar vizet inni. Nem olyan régóta van nálam, kicsi még, nincs egy hónapja sem.
2010. ápr. 15. 20:31
 5/5 anonim válasza:

20.24-es vagyok.

Igen, jól olvastad, a salátát nem szabad túlzásba vinni, sok benne a felhalmozódott méreganyag, főleg ha télen eteted vele. Ha lehet, inkább nyáron add, ritkábban - ne dőlj be a malacnak, mert imádni fogja :D Az uborkát eheti, de azt se túl sokat, hetente 1x, 2x kisebb darabokat, főleg akkor add neki, ha keveset iszik,d e víz mindig legyen előtte. Ha fél az itatótól vagy nem ismeri, kend be mondjuk egy kis almával a csövét, hátha nyalogatás közben rájön.

2010. ápr. 16. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!