Hogyan lehet gyorsan megszelídíteni egy szíriai aranyhörcsögöt?
Ma vettem egy kislány szíriait, 6 hetes, de nagyon harap mindenkit, a tenyésztő is alig tudta kivenni a terráriumból, mikor mentem érte. Régebben fiú dzsungáriai törpém volt, őt két hét alatt sikerült annyira, hogy idegeneket sem bántott utána, de már évekkel ezelőtt volt és nem emlékszem, hogyan csináltam. Hogyan kezdjem? Az ujjamat már többször odaraktam hozzám, megszimatolta, nem harapott meg, viszont félek hozzányúlni, pedig ki kéne vennem a dobozból, hogy a ketrecbe átrakjam. Ha egy jó vastag kesztyűvel próbálom megfogni, azon nem tud annyira átharapni?
A másik gondom, hogy nem akar enni, hiába adok neki bármi rágcsálónak való ételt. Ez lehet azért, mert még új neki az egész helyzet és csak egy kis idő kell, hogy megszokja?
Én henteskesztyűvel tudtam csak megfogni az elején a degumat :D harapott, karmolt..
Mielőtt rosszra gondolnál, sűrű láncokból összerakott.
az biztos nem tenyésztő volt.. a tenyésztők készhez szoktatva adják oda.vagy ha nem,akkor szólnak előre,hogyha kicsit vehemensebb.
a szállító dobozból meg mindenképpen vedd ki. ha nem mersz hozzányúlni akkor tedd be a dobozát a terráriumába. és kicsit döntsd meg,hogy ki tudjon mászni. ha 1-2 nap után megszokta a helyét,akkor nyúlj be hozzá. finom falatokkal le lehet venni a lábáról majd. de tényleg szedd ki a szállító dobozból.. képzelem mekkora lehet. az is stresszelheti
Melyik tenyészetből hoztad? Megkérdőjelezem a tudást annál a "tenyésztőnél", aki vad hörcsögöt ad el...
Egyébként beszélj hozzá sokat nyugodt hangon. Így egy idő után megszokja a hangodat. Adj neki nasit, amivel magadhoz tudod csalogatni. Ez lehet szotyi, sajt, lisztkukac, vagy egyéb hörcsögnek való kaja. Ne vidd túlzásba, mert elhízhat tőle. Simogasd evés közben, és akkor is beszélj hozzá.
10 éve hörcsögtartó
6 hetesen nem vagyok biztos benne,hogy szabad kerekezniük. de javítsatok ki,hogyha tévedek.
egyébként hagyj neki időt. meg fog szokni idővel:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!