Miért nem használja a hörcsög a hörcsög kereket? Már 2 éves és próbáltam már gömbbe is szoktatni de anyira lusták. Csak a ketrecet rágják. Meg alszanak.
1, egy két éves hörcsög már nagyon öreg, legalábbis ha jól gondolom, hogy törpehöriről beszélünk. Ők már nem mozognak annyit. Eddig sem használták, vagy csak most próbálod szoktatgatni őket?
2, Biztos, hogy megfelelőek a körülmények számukra, boldogok, egészségesek? Elnézést a feltételezésért, de olyanokat láttam már...
Az első hörcsögömet ingyen hoztam el egy nőtől, mert szerinte őrült volt. Egy apró ketrecben tartotta, nem volt alatta alom, csak egy házikó, meg egy kerék vette körül, szerencsétlen állat a műanyagon rohangált... aztán naponta vagy tízszer ment a hülyegyerek, kirángatta a házából szerencsétlent, aztán csodálkoztak, hogy már semmit nem csinál, csak őrjöng, és harap.
Érdekes módon nálunk egy hát alatt kézhez szokott ,kiengedhettem a ketrecből, mert szó nélkül visszament.
Mekkora ketrecben tartod őket, vannak más játékaik? Mivel eteted őket? Eddig is ketrecben voltak? Nálunk volt hiszti belőle, hogy megpróbáltam terráriumba átszoktatni őket, akkor ők is depiztek egy sort, vissza kellett szerezni a régi helyüket.
1 változatos az étrende
2 Kézhez van szoktatva
3 forgács van alata mindig cserélem
És van hörikereke és gömbje meg ilyen agyag izé amibe tud bujkálni ...És a ketrece is elég nagy szerintem
Lehet nem veszed észre. Nekem pl. csak hajnali 3 körül teker és olyan halk, hogy nem kelek rá fel. Vagy csak jó alvó vagyok. :D Amúgy meg sosem használja nap közben.
Vagy próbáld ki a running disc-et.
Eleve csak 1 hörcsögöt szabad tartani. Ha kettő van, remélem külön helyen. A hörcsög magányos állat.
Ha arany, min 28 cm átmérőjű kerék kell, ha törpe, akkor minimum 20. 1-2 centiméter is sokat számít.
A lakhelyük meg min 80x40 cm, de inkább nagyobb (persze külön-külön).
pontosan milyen kereked van? ha belinkeled vagy lefotózod lehet tudunk segíteni mi lehet a gond.
nekem az összes hörim imádja a kereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!