Milyen élősködő ez?
Tengerimalacból mászott ki a kezemre. Feltűnően gyorsan mászik, gyakran változtat irányt. Sárgás, világos színű, szabad szemmel látható, kb. 1 mm. Szőréhez nagyon hasonló színű, így nem látom, hogy több is van-e. Az állat nem vakarózik feltűnően.
Képek alapján kullancsfélére tippelnék, de az emberi kullancsot ismerem, az nem teljesen ilyen.
Köszönöm a válaszokat, őszintén szólva nem lettem sokkal okosabb... a tengerimalac élősködőit áttanulmányoztam, de mindegyiknél valami nem stimmel, vagy a kép, vagy a leírás. Orvoshoz nem viszem, mert ami kimászott belőle, az már nincs benne, és többet egyelőre nem találtam, kimondottan betegség tüneteket nem mutat.
Viszont ha tényleg kullancs, akkor a saját telkünkön szedte össze, és ezért érdekelne, hogy embert vagy más háziállatot (pl. baromfi) is megtámad-e, vagy terjeszt-e olyan betegséget, amitől a malac nem lesz beteg, de az ember elkaphatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!