Nyuszi fül atkájára most akkor mit?
Sebes a nyuszim fülének a belseje, és több mindennel is kezeltem és most olvastam, hogy ez fül atka lehet. Volt, aki Neostomosannal kezelte, van, ahol dió olajat írnak, volt, aki étolajat, paraffin olajat mondott. Érdekelne, hogy melyik lenne jó rá? A olajos megoldás nekem érdekesen hangzik, Neostomosant viszont nem szívesen tennék a fülébe, legalábbis azt inkább köréjük szoktam fújni, rájuk csak nagyon óvatosa, meg persze hígítva. (Egyébként, ha jó a fülbe azt mennyire kell hígítani, mennyit kell tenni bele?)
Várom a tapasztalatokat, ötleteket! :)
Ivermektinnel kell kezelni, 2-3x kb. 3 hetes időközökkel.
Ártani nem árt, az első kezelés kiirtja a fülben lévő atkákat, a környezetben szétszóródott petékből kikelő lárvák kb 3 hét múlva kerülnek vissza a nyulakba.
Természetesen az egész állományt kell egyszerre kezelni, az injekciót pedig állatorvos adja be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!