Vettem egy kis nyuszit állatkereskedésből, állítólag 7 hetes. Valami nagy baj van vele?
Figyelt kérdés
Rendben tattom a ketrecét, mindig friss vizet és szénát kap. Ugyan így a tápot is. Mindet rendesen eszik, iszik. De pár napja, egyszer egyszer megy a hasa, de utánna rendbe is jön. Azt vettem még észre, hogy szuszog, szerintem megfázhatott/huzatot kaphatott, mivel még elég kicsi. Azt olvastam, hogy a kamilla az nagyon jó gyógynövény számukra. Megvegyem?, jó lenne ha teljesen rendbejönne szegénykém. Vagy inkább sürgőssen állatorvos?#törpenyúl #nyúl háziállat
2016. jún. 5. 23:12
11/14 anonim válasza:
3 hónapos korig nem nagyon szabad zöldségfélét adni neki, inkább száraz kaját, szénát, vizet. Utána lassan hozzá lehet szoktatni a zöldhöz, de kicsit fonnyasztani kell, mert a friss zöldben sok a fehérje, az nem jó anyuszinak. Ha ugrál, jó a kedve, akkor nincs baj.
12/14 anonim válasza:
Átszoktatni a zöldekre (nem zöldségélékre meg gyümölcsökre elsősorban, hanem kinti friss zöld gyógynövényekre, leveleke meg fűre!) csak lassan és fokozatosan szabad, de mindenképp szoktasd át, mert a táp és a száraz étrend tönkreteszi a szervezetét. A széna, táp és kevés zöldség egy régi, elavult dolog, ami nagyon káros, csak Magyarországra még nem teljesen jutott el, mert ugye ide minden késve érkezik. Máshol meg több évtizede normálisan etetik a nyuszikat és sokkal-sokkal egészségesebbek és tovább élnek, mint a régi módszerrel. Az is elterjedet baromság, hogy 3 hónapos korig nem ehetnek zöldeket. (Akkor is, ha ezt állítják tenyésztők, állatorvosok stb. - mint mondtam, régen valóban így volt a helyes, az akkori tudás szerint, de ma már nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!