Hogyan értessem meg anyummal, hogy nyuszit tenyésztőtől érdemes venni, és nem az állatkereskedésből?
Ha te azt kéred, hogy tenyésztőtől vegye, az nem elég?
Miért nem akarja ott venni? Milyen ellenérve van?
köszönöm a válaszokat.
Ellenérve:
"Viszont ő azt mondja, hogy ha látja egy nyuszin, hogy aranyos, akkor jól van, és úgyis én nevelem majd olyanná, amilyen lesz."
még nem volt nyuszija soha
próbáld meg észérvekkel meggyőzni :)
a tenyésztőtől vásárolt nyuszinak ismered a felmenőit, kapsz törzskönyvet hozzá, ez így garanciát ad arra is, hogy fajtatiszta állatot kapsz. továbbá a lelkiismeretes tenyésztő kezéből nem kerülnek ki beteg, örökletes problémákkal küzdő nyuszik, így egy hosszabb életű, egészségesebb társad lehet, álmatlan, átsírt éjszakákat, és állatorvosi költségeket megspórolva. mindemellett a tenyésztőtől vásárolva sem sokkal drágább a nyuszi, mint kisállatkereskedésből, és biztos, hogy azt kapod, amit szeretnél. ne engedj anyudnak, és tartsd magad ahhoz, amit leírtál!
tetszik a szemléleted, látszik, hogy felellőségteljes gazdi lesz belőled, szóval vágj bele! :) nekem is van törpenyuszim, tündéri teremtés.
Tenyésztőtől sokszor olcsóbb, mint kereskedésből. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebbet kell orvosra költeni.
Mutass neki tenyésztőket, és beteg kereskedéses nyuszikat.
Keress a közeletekben egy tenyésztőt, ahol van olyan növendék, amilyet szeretnél, és menjetek el együtt anyukáddal. Ott is megláthat egyet, ami megtetszik neki.
(Részben megértem anyukádat, bár én is mindig tenyésztőtől vásárolok. De tényleg furcsa "neten rendelni" egy állatot, "látatlanban". Régebben úgy vettem papagájt, hogy körbetelefonáltam a közeli tenyésztőket, és akinek volt kb. olyan állata, amilyet szerettem volna, elmentem, és személyesen néztem meg és választottam ki, mielőtt végleg döntöttem. Most viszont kénytelen voltam "netről rendelni" egy hörcsögöt, mert sokkal előbb elkapkodják őket, mielőtt meg lehetne nézni a kicsiket - szívem szerint az egyik állatkereskedésből kimentettem volna egy nagyon édes példányt, de végül az eszemre hallgattam)
Az orvosi költségek, az tényleg jó érv.
Lehet, hogy kényelmesebb bemenni egy kereskedésbe, de az ottani állatoknak majdnem fix, hogy lesz valami bajuk, amit nem 2 forint meggyógyíttatni.
Egy lelkiismeretes tenyésztő nem fog beteg vagy vemhes állatot eladni neked, tehát az induló költség tuti kevesebb lesz. És tud segíteni a nyuszi körüli további teendőkben, tud ajánlani tápot, állatorvost, stb. amit az állatkereskedésben nem fognak megtenni, vagy azért mert a saját érdeküket nézik, vagy mert egyáltalán nem értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!