Sürgős! A törpe nyuszim nem eszik az ivartalanoto műtét utan? Mit tegyek?
Megtaláltam amit keresel:
"Másnap reggel, de legkésőbb este fontos, hogy egyen valamit a nyúl, ellenkező esetben gyomornyálkahártyáján felmaródások keletkezhetnek, emésztése lelassulhat, emésztőrendszere felmondhatja a szolgálatot.
Ha nem hajlandó elfogadni a táplálékot, próbálkozhatunk kedvenc zöldféléinek kínálásával. Ezek elutasítása esetén, etessük meg fecskendő vagy kiskanál segítségével porrá zúzott és vízzel kevert takarmánypéppel, naponta többször, egyszerre kis adagokban."
ha rendes ételt nem hajlandó megenni, vegyél neki calo-pet-et, ez egy ilyen paszta, amit a legyengült állatoknak adnak, szépen fenn tudja tartani az állapotát addig, amíg nem kezd el magától enni
állatorvosnál biztos kapható, máshol nem tudom, érdemes utána nézni
Nekem gyakorlati tapasztalatom ilyen téren nincs, de az olvasmányaim alapján ezeket tenném:
Ahogy már írták is, a tápjából áztatnék vízbe,a péppel kínálgatnám,ha nem megy másképp, fecskendővel óvatosan megetetném. Ha tudsz szerezni,akkor trovet tápot javaslom.
Sűrűn kínálnám a kezemből szénával, ahogy csináltad is, ha csak 1-1 szálat eszik is, az is valami.
Kedvenc kajáival próbálnám etetgetni(zöldség,friss fű, stb.)
Nekem étvágy javításra a gastroferm jó szokott lenni,vagy a bio lapis por, a fibreplex paszta is nagyon jó a nyusziknak(jobb mint a calopet).Ezekből nem tudom, van e othon,ha nincs,még talán tudsz szerezni. Segítenek rendberakni az emésztését.
Ha holnap se javul, visszavinném a dokihoz. Biztos fáj neki, azért sem eszik.
Nekünk ez volt, amikor nem evett (nem műtét, hanem más problémából kifolyólag)
Trovet táp (tengerimalacos, állatorvosnál vettük)
Vízben feláztatva pépessé keverve. Fecskendőből naponta 3x30ml.
Volt egy 6 hetes időszakunk, amikor SEMMIT nem evett magától, és ez idő alatt végig ezzel kellett etetnünk.
De szerencsére már jól van a kis drágám.
Ha nem eszik magától még a műtét másnapján sem, minél előbb el kell kezdeni etetni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!