A kiskutyánkon hamarosan térdficam (patella) műtétet kell végrehajtani, erről szeretnék érdeklődni. Budapest és környékén ár-érték arányban ki (ke) t tudtok ajánlani?
Ha nálatok volt már hasonló műtét, szívesen olvasnék beszámolót, hogy hogyan zajlott, hogy viselte a kutyus, jobb lett-e utána és mennyibe került...stb
A kutyánkról röviden: másfél éves, törpe pincser, szuka,~5 kg, sok mozgásigényű,aktív, véreb:)
Nekem egy 20kg-os labrador keverékem van. 3 éve műtötték lateralis patella ficammal.
Minivet állatorvosi rendelőben műtötte Dr.Makai Péter.
Én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Az előzetes vizsgálatok után megbeszélt időpontra vittem. Kb.1-1,5 óra múlva kész volt a műtét. Csak akkor engedtek haza, amikor a kutya már felébredt. Azt mondták, hogy műtét közben kapott infúziót, fájdalom és gyulladás csökkentőt is, így otthonra nem lesz rá szüksége. (de ha mégis kell adhatok neki napi 2 algopirynt)
Szerencsére nem volt rá szükség.
Azt hiszem két nap múlva mentünk ellenőrzésre, ekkor kapott megint gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót. 10 nap múlva varratszedés.
Varratszedésig nem lépcsőzhetett, nem ugrálhatott. Csak rövid e.ü. sétákat tettünk. Kb.3-4 nap múlva kezdett rálépni, és legalább 1 hónapig tartott amíg teljesen használni kezdte.
Nyáron sokat úsztattam.
Szerencsére azóta jól van. Az időjárás változást néha megérzi, ilyenkor kicsit sántít, bár az utóbbi időben már nem sántít, csak ilyenkor nincs kedve rohangálni.
De a Felicavet-ben is remek dokik vannak.
www.kisallatortopedia.hu itt keresgélhetsz az orvosok közt.
Ja az árra már nem emlékszem.
Jobbulást a kutyusnak.
100.000 Ft ? jesszus. Én kb.25-30.000 Ft-ot fizettem (már nem emlékszem rá pontosan)
Igaz, azt mondta a doki, hogy akkor derül ki pontosan, hogy mekkora a baj, amikor felnyítja a lábát, ezért csak a műtét végre fog tudni mondani pontos árat.
Hogy pontosan mennyibe kerül, azt majd úgy is az az orvos fogja megmondani, amelyiknél a műtétet elvégzik.
ja és nagyban függ a patella ficam súlyosságától.
(az én kutyámé még a legenyhébb foku volt)
ÓÓÓ, basszus...
100E az nagyon sok. Nem tudom, hogy szedjük össze rá...
A válaszokat nagyon köszönöm, főleg neked Hovarju!
Nagyon szívesen. Remélem tudtam segíteni. Ha teheted konzultálj több orvossal is . A műtét ára az orvostól és a baj súlyosságától is függ.
Jobbulást a kutyusnak.
Ha van még kérdésed, szívesen segítek, ha tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!