A Dzsungáriai törpehörcsög kötődik az emberhez?
Nekem kettő volt eddig, az egyik nem különösebben kötődött hozzám, alig tűrte meg, hogy kézbe vegyem, mindig azt kereste hogy szökhetne meg. A másik viszont folyamatosan a kezembe akart mászni és ha leraktam a földre, követett mindenhova.
De a patkányok például okosabbak és ragaszkodóbbak, mint mondjuk egy kutya, csak sajnos nem élnek sokáig :/
nem tudom, hogy későn jön- e a válasz, de azért leírom.
nagyon sok függ attól, hogy milyen idősen kerül hozzád, mennyit foglalkozol vele.
nekünk 3 hörink volt, ebből kettőt most tartunk, az egy előző a húgomé volt. (mi takarítottuk Anyával...) azzal nem volt annyit foglalkozva, úgyhogy semleges lett a viszonya az emberrel.
most kettő van. az egyik ismét a húgomé, félős kis jószág, és mivel keveset foglalkozik vele, amiatt is. érdeklődő meg minden, de magától pl nem mászik bele az ember tenyerébe.
az enyém viszont... hát ilyen hörit nem pipáltam :D ha estefelé bemegyek a szobámba, már jön ki, támaszkodik a terra falának, hogy ki akar jönni. ha esetleg nincs időm kivenni, akkor is eléri, mert fel tud mászni a rácsra, és addig járkál ott kapaszkodva és esik le, amíg ki nem veszem :D ha berakom a tenyeremet a terrába, mint akt üldöznek, úgy rohan és ül bele a tenyerembe. pedig ő volt a tartózkodóbb, mikor hozzánk került. igaz, az idegenekkel szemben ő is semleges, bizonytalan.
ennyit tesz a sok foglalkozás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!