Kezdő rágcsáló tartónak a dzsungáriai törpehörcsög vagy a szíriai aranyhörcsög a megfelelőbb?
A tartás "bonyolultsága" szempontjából teljesen mindegy.
- Mindkettő magányos faj!
- A hivatalos MINIMUM(!) 60*40 cm-es ketrec / terrárium mindkét fajnál, ez egy dzsunginak "elmegy", de egy szíriainak szerintem nagyon kevés, nekik inkább min 80*50 felettit ajánlok. (Nekem dzsungijaim vannak (külön tartva), 85*35-ös, tolóajtós terráriumokban (nem terráriumnak használt akváriumokban (!)) tartom őket. Én ezt ajánlom, de ha akarod, tarthatod ketrecben vagy átalakított tárolódobozban is.)
- A dzsungit és a szíriait a különböző méret miatt egészen más érzés kézbe fogni, más színek, más mintázatok, más bundatípusok vannak. Szerintem ez alapján döntsd el, hozzád melyik áll közelebb (illetve, ha nincs elég helyed egy szíriainak, akkor marad a dzsungi)
- A szíriainak értelemszerűen nagyobb felszerelések kellenek, ezért kicsit drágább a berendezés, de ez ugye egyszeri költség, nem érdemes ez alapján dönteni.
- Az átlag életkoruk, a gondozásuk nagyjából megegyezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!