Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hörcsögöt vagy tengerimalacot...

Hörcsögöt vagy tengerimalacot vegyek?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 6. 08:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
12%
a hörcsög cuki, te rettenet ostoba állat:D
2016. ápr. 6. 12:08
 12/21 anonim ***** válasza:
A legfontosabb: a malackák társas lények! Legalább ketten legyenek! Két kislány pl. jó párosítás. :-)
2016. ápr. 6. 12:16
 13/21 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
2016. ápr. 6. 13:31
 14/21 anonim ***** válasza:
70%

Én hörcsögöt választanék. Nekem is volt mindkettő. Alapvetően mindkettő aranyos és jópofa, de nekem személy szerint sokkal jobb a hörcsög. Ismétlem: nekem. Ezért sem jó ötlet így itt feltenned ezt a kérdést, mert ebből nem tudja senki, milyen életmódot élsz és melyik állatról tudnál megfelelően gondoskodni. Számomra például rendkívül fontos, hogy az állat jól érezze magát. A malacokból ugye 2 darab kell, mert társas lények. Két malac pedig egy 100x50-es ketrecben nem érzi jól magát. ha 20 centivel nagyobb, abban sem. Nekik minimum 2 négyzetméteres ketrec kellene, amire nekem jelenleg nincs lehetőségem. Így hiába engedném ki, mikor itthon vagyok, sok időt töltenének szűk helyen, ez rossz nekik. Az ő érdeküket nézem. Egy hörcsögöt sem zárnék 60x40-es ketrecbe, neki minimum 100x50 cm. Ez meg is van. Rá van helyem. Belőle csak egy kell, mert magányos állat. Ő kevesebb költséggel is jár és egyszerűbb róla gondoskodni. Ha elutazom pár napra, itt lehet hagyni megfelelő körülmények mellett persze. A malackáknál ez nehezebb dolog. Ami nálam a hely mellett a másik döntő ok volt, hogy a malacok hangosak. Engem személy szerint zavart éjjel, ha játszanak és rohangálnak, turkálják az almot illetve időnként hallatják a hangjukat. A hörcsög néma. Ha jó kereket veszel, az sem nyikorog, az enyém is teljesen néma és ha helyesen tartod, nem rágja a rácsot, szóval semmi hangja tényleg. Én érzékeny vagyok a hangokra, nekem néma állat kell. Ráadásul a malacoknak nehezbb természetközeli helyet kialakítani, a hörcsögnek nem annyira. Nekem fontos volt ez is, hiszen neki is így jó és nekem is tulajdonképpen dísz a lakhelye a szobámban, olyasmi, mint ez: [link]

A hörcsögöm egyébként nagyon szelíd és barátságos, lehet nyúzni, de ugye a hörcsögök nem igénylik az emberi törődést, tehát ha rá sem nézek, azt sem veszi zokon. Nekem ez is fontos tényező, mert nem sok szabadidőm van.

2016. ápr. 6. 15:56
 15/21 A kérdező kommentje:
az enyémnek 144x20 as ketrece van. amit te mutattál az egy palota!
2016. ápr. 6. 17:43
 16/21 A kérdező kommentje:
és te azt ,hogy pucoltad?
2016. ápr. 6. 17:45
 17/21 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem palota. Egyszerű hörcsögterrárium. Nem nagy, 100x50 centinél jóval nagyobb helyen szokták tartani az igazán felelős állattartók a hörcsögöt. Az egy dolog, hogy itt Magyarországon a 40x30 centis ketrec az elterjedt, de egy normálisabb helyen a 100x50 cm a minimum(!) egy hörcsögnek. És ez nem feltétlenül pénz kérdése, mert egy ekkora jól berendezett terrárium általában olcsóbb, mint mondjuk egy 60x40 cm-es ketrec.

Takarítani meg nem nehéz. Eleve ritkán kell, mert nagy és a hörcsög csak egy sarokba ürít, máshová nem. Azt a sarkot 20 másodperc alatt kilapátolom kb. 2 naponta. Az egészet csak ritkán mosom ki, mert nem koszos, nem büdös. Akkor egyszerűen kiszedem a berendezési tárgyakat, lemosom, majd vissza minden.

2016. ápr. 6. 17:52
 18/21 anonim ***** válasza:

A linkelt terrárium amúgy nem az enyém, csak olyasmi az enyém is. Nyilvánosan a sajátomról viszont nem rakok ide képet, esetleg privátban.

Érdekes egyébként, mennyire más a kultúra állattartás terén is. Ha magyarul kersek rá a hörcsögketrec szóra, akkor az eredmény:

[link]

Ha mondjuk németül:

[link]

Ugyanaz a két szó, mégis teljesen más.

2016. ápr. 6. 17:54
 19/21 A kérdező kommentje:
hát az én hörimnek csak egy ilyen viskó jutott:(
2016. ápr. 6. 17:58
 20/21 A kérdező kommentje:
a magyar keresetre meg akkorákat dob ki mint az enyém,attol mert te tele vagy pénzel attol én még nem!
2016. ápr. 6. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!