Én hörcsögöt választanék. Nekem is volt mindkettő. Alapvetően mindkettő aranyos és jópofa, de nekem személy szerint sokkal jobb a hörcsög. Ismétlem: nekem. Ezért sem jó ötlet így itt feltenned ezt a kérdést, mert ebből nem tudja senki, milyen életmódot élsz és melyik állatról tudnál megfelelően gondoskodni. Számomra például rendkívül fontos, hogy az állat jól érezze magát. A malacokból ugye 2 darab kell, mert társas lények. Két malac pedig egy 100x50-es ketrecben nem érzi jól magát. ha 20 centivel nagyobb, abban sem. Nekik minimum 2 négyzetméteres ketrec kellene, amire nekem jelenleg nincs lehetőségem. Így hiába engedném ki, mikor itthon vagyok, sok időt töltenének szűk helyen, ez rossz nekik. Az ő érdeküket nézem. Egy hörcsögöt sem zárnék 60x40-es ketrecbe, neki minimum 100x50 cm. Ez meg is van. Rá van helyem. Belőle csak egy kell, mert magányos állat. Ő kevesebb költséggel is jár és egyszerűbb róla gondoskodni. Ha elutazom pár napra, itt lehet hagyni megfelelő körülmények mellett persze. A malackáknál ez nehezebb dolog. Ami nálam a hely mellett a másik döntő ok volt, hogy a malacok hangosak. Engem személy szerint zavart éjjel, ha játszanak és rohangálnak, turkálják az almot illetve időnként hallatják a hangjukat. A hörcsög néma. Ha jó kereket veszel, az sem nyikorog, az enyém is teljesen néma és ha helyesen tartod, nem rágja a rácsot, szóval semmi hangja tényleg. Én érzékeny vagyok a hangokra, nekem néma állat kell. Ráadásul a malacoknak nehezbb természetközeli helyet kialakítani, a hörcsögnek nem annyira. Nekem fontos volt ez is, hiszen neki is így jó és nekem is tulajdonképpen dísz a lakhelye a szobámban, olyasmi, mint ez: [link]
A hörcsögöm egyébként nagyon szelíd és barátságos, lehet nyúzni, de ugye a hörcsögök nem igénylik az emberi törődést, tehát ha rá sem nézek, azt sem veszi zokon. Nekem ez is fontos tényező, mert nem sok szabadidőm van.
Egyáltalán nem palota. Egyszerű hörcsögterrárium. Nem nagy, 100x50 centinél jóval nagyobb helyen szokták tartani az igazán felelős állattartók a hörcsögöt. Az egy dolog, hogy itt Magyarországon a 40x30 centis ketrec az elterjedt, de egy normálisabb helyen a 100x50 cm a minimum(!) egy hörcsögnek. És ez nem feltétlenül pénz kérdése, mert egy ekkora jól berendezett terrárium általában olcsóbb, mint mondjuk egy 60x40 cm-es ketrec.
Takarítani meg nem nehéz. Eleve ritkán kell, mert nagy és a hörcsög csak egy sarokba ürít, máshová nem. Azt a sarkot 20 másodperc alatt kilapátolom kb. 2 naponta. Az egészet csak ritkán mosom ki, mert nem koszos, nem büdös. Akkor egyszerűen kiszedem a berendezési tárgyakat, lemosom, majd vissza minden.
A linkelt terrárium amúgy nem az enyém, csak olyasmi az enyém is. Nyilvánosan a sajátomról viszont nem rakok ide képet, esetleg privátban.
Érdekes egyébként, mennyire más a kultúra állattartás terén is. Ha magyarul kersek rá a hörcsögketrec szóra, akkor az eredmény:
Ha mondjuk németül:
Ugyanaz a két szó, mégis teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!