Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » NYÚL NEVELÉS? Segítséget...

NYÚL NEVELÉS? Segítséget szertnék kérni mert a nyulamon látom hogy féltőlem nem tom miért pedig sose bántottam csak annyi hogy ölbe való nyuszit akarok belőle faragni

Figyelt kérdés
2016. márc. 31. 14:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
85%

A nyúl NEM öleb!!!

Lehet,hogy SOHA nem fog megszelídülni!

11éves vagy?

2016. márc. 31. 14:40
 2/14 anonim ***** válasza:
58%
Akkor macskát vagy patkányt kellett volna venned.
2016. márc. 31. 14:44
 3/14 A kérdező kommentje:
a fejed kinzás öcsém ez egy holland törpenyúl és ezt arra találták ki hogy ölbe legyen ne féljen a saját gazdájától léccives segits hogy mit tegyek hogy ne féljen tőlem és ne harapjon se a ketrecébe se ha kint van és 12 éves vagyok
2016. márc. 31. 14:46
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát a nyuszi az nem egy ölbevaló állat.

Egyedül sem jó tartani, legyen egy társa (másik nyuszi).

2016. márc. 31. 14:47
 5/14 A kérdező kommentje:
de nem engedik hogy kettő legyen léci segits hogy mit tegyek de amúgy igen a nyúl ölbe való láttam ismerősömnél is
2016. márc. 31. 14:53
 6/14 anonim ***** válasza:
64%

Húsvétra kaptad? Akkor szerintem egy pár napig, 1-2 hétig ne piszkáld. Elég nagy stressz volt neki, hogy új helyen kell élnie.

Utána pici, apró falatokkal (fincsi fonnyasztott fű, petrezselyem, kapor) csalogasd magadhoz. Ha már elveszi a kezedből az ételt, akkor tedd az öledbe, hogy bele kelljen másznia. Ha bent van és falatozik simogasd. Sose tartsd vissza erőszakkal. Szépen megszereti a babusgatást.

2016. márc. 31. 14:57
 7/14 anonim ***** válasza:

"...igen a nyúl ölbe való láttam ismerősömnél is..."

[link]

2016. márc. 31. 14:59
 8/14 A kérdező kommentje:
oké köszönöm cez nem húsvétra kaptam hanem, boltba vettük egyébkén régen nem volt ilyen szóval csak ennyi hogy legyen ölbe nem harapjon és ne féljen tőlem már próbáltam ölbe de kiugrott
2016. márc. 31. 15:00
 9/14 A kérdező kommentje:
na irsz valaha
2016. márc. 31. 15:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Ne emelgesd, ne akard mindenáron ölbe venni, a nyulak talajközeli állatok, inkább te térdelj le mellé a földre, legalább eleinte, míg meg nem barátkozik veled.

Etesd kézből a legkedvesebb kajáival, közben, ha már kicsit megnyugodott, megcirógathatod a fejét, füleit, hátát. Fokozatosan próbáld megértetni vele, hogy nem fogod bántani. Semmi hirtelen mozdulat, semmi hangos szó. Türelem. Sok türelem.

Az én nyulam nagyon szelíd, igényli, kéri a simogatást, de azt utálja, ha ölbe veszem. Kidülledt szemekkel kapálózik, úgyhogy inkább lehajolok, ha lelki életet akarunk élni. Ne akard rákényszeríteni az akaratodat.

2016. márc. 31. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!