NYÚL NEVELÉS? Segítséget szertnék kérni mert a nyulamon látom hogy féltőlem nem tom miért pedig sose bántottam csak annyi hogy ölbe való nyuszit akarok belőle faragni
A nyúl NEM öleb!!!
Lehet,hogy SOHA nem fog megszelídülni!
11éves vagy?
Hát a nyuszi az nem egy ölbevaló állat.
Egyedül sem jó tartani, legyen egy társa (másik nyuszi).
Húsvétra kaptad? Akkor szerintem egy pár napig, 1-2 hétig ne piszkáld. Elég nagy stressz volt neki, hogy új helyen kell élnie.
Utána pici, apró falatokkal (fincsi fonnyasztott fű, petrezselyem, kapor) csalogasd magadhoz. Ha már elveszi a kezedből az ételt, akkor tedd az öledbe, hogy bele kelljen másznia. Ha bent van és falatozik simogasd. Sose tartsd vissza erőszakkal. Szépen megszereti a babusgatást.
Ne emelgesd, ne akard mindenáron ölbe venni, a nyulak talajközeli állatok, inkább te térdelj le mellé a földre, legalább eleinte, míg meg nem barátkozik veled.
Etesd kézből a legkedvesebb kajáival, közben, ha már kicsit megnyugodott, megcirógathatod a fejét, füleit, hátát. Fokozatosan próbáld megértetni vele, hogy nem fogod bántani. Semmi hirtelen mozdulat, semmi hangos szó. Türelem. Sok türelem.
Az én nyulam nagyon szelíd, igényli, kéri a simogatást, de azt utálja, ha ölbe veszem. Kidülledt szemekkel kapálózik, úgyhogy inkább lehajolok, ha lelki életet akarunk élni. Ne akard rákényszeríteni az akaratodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!