Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik az a törpenyúlfajta,...

Melyik az a törpenyúlfajta, amelyik tényleg kicsi marad?

Figyelt kérdés
Hiába törpe a törpenyúl, mégis a lógófülű, kosorrú, oroszlánfejű nyuszik eléggé nagyra megnőnek. Amit már nem igazán lehet törpének nevezni. Van egyáltalán olyan fajta, ami tényleg olyan kicsi marad (na jó talán egy picivel nagyobb) mint pl. egy tengerimalac?
2010. ápr. 3. 23:14
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Nővéremnek van törpenyula. Most is itt van. Én kérdeztem is tőle, ha ez törpenyúl, milyen a normális nyúl?!:D Mert valahogy abszolút nem nevezném törpének.
2010. ápr. 3. 23:16
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy házinyúl 10 kilósra és fél méter hosszúra is megnő, kedves városiak :)
2010. ápr. 3. 23:26
 3/9 anonim ***** válasza:
A holland a legkisebb törpe, és igaza van a másodiknak (városi vagyok pedig, de én is tudom), hogy a nem törpe nyuszik azok jól megtermett macska meg kistestű (nem törpe) kutya méretűek. Nagyszüleim egy időben tartottak házinyulakat, hát azok nem voltak olyan kicsik, mint amilyennek egyesek elképzelik a húsvéti képeslapokról ismert nyulakat.
2010. ápr. 3. 23:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem holland törpenyulam van, nemrég mértük lassan 3éves lesz és 1,5 kg. Az a titka, hogy jó nevű tenyésztőtől veszed. Most már a kosorrúak is nagyon kicsik 1,2kg, de valaki azt írta 55dkg-ás nyuszija van (szerintem az már nagyon picike)
2010. ápr. 3. 23:57
 5/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a törpenyuszikat is pároztatják már össze-vissza, különösen Húsvét előtt, úgyhogy meg nem mondja senki, hogy amit pl. oroszlánfejűnek veszel, hányféle vér csörgedezik benne, csak éppen oroszlánfejűre hasonlított leginkább, hát annak adták el. Ahogy az egyik előttem válaszoló írta, a legjobb, ha megbízható tenyésztőtől veszed a nyuszit. Az biztosan a választott fajta lesz. Volt egy oroszlánfejű nyuszink, egyszer egy (azonos nemű) házinyuszi mellé tettük egy-két percre, csak összehasonlítani: hát kb. a harmada, negyede volt! Olyan 2kg körüli kis nyuszkó volt felnőttként, gyönyörű sörénnyel.

De az is igaz, hogy sokakat megtéveszt a törpe kifejezés és még ennél is kisebb méretre számítanak. A "sima" házinyulak tényleg sokkal-sokkal nagyobbra nőnek, csak ezt mi, nagyvárosiak nem látjuk.

2010. ápr. 4. 08:59
 6/9 anonim ***** válasza:

nekem lógófülű kosorrú törpém van, 2,2 kg, szerintem egyáltalán nem nagy:) minden viszonyítás kérdése, volt házinyuszink 8 évig mikor kicsi voltam, 7kg volt... ehhez képest törpe a mostani nyuszim..

amúgy a holland törpe a legkisebb, de hallottam már miniatűr kosorrúról(1.5kg) meg toy hollandról(1kg körüli). ennél kisebb nyuszik nincsenek szerintem

2010. ápr. 4. 11:39
 7/9 anonim válasza:
állítólag a toy holland a legkisebb:) egy ismerősömnek van és még 1kg sincs...de még nőni fog sztem, kb fél éves.:) szigorúan tenyésztőtől! a kisállat kereskedésből hozott nyuszi max 2honapig él...szegény törékeny picikék...:'(
2010. ápr. 6. 17:23
 8/9 anonim ***** válasza:
A toy holland már TÚL picike xD A sima holland törpenyúl kicsi marad :)
2010. jún. 12. 21:59
 9/9 anonim ***** válasza:

A toy holland az nem megy törzskönyvezhető fajta név, és az 1kg-osnál kisebb nyusziknak már testi problémáik is lehetnek.

"Ilyen pl. az oroszlánfejű törpenyusziknál használt "TOY" vagy "TEDDY". Mindkettőt a jobban szőrözött (duplagénes) oroszlánokra szokták használni. Ha legközelebb egy üzletben látod kiírva: "Oroszlánfejű toy kisnyuszik", bizonyára már neked is mosolyt csal az arcodra. :o)"

Ez csak az elnevezés, a törpenyulak legkisebbjének optimális testsúlya 1,2kg. vannak persze ritkában még kisebbek, de szerintem nem igazán életképesek (még)

2010. jún. 13. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!