Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyire problémás ha a...

Mennyire problémás ha a tengerimalac egyedül marad?

Figyelt kérdés

Sajnos el kellett altatni a tengerimalacunkat.

( http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__1594505-a..

Mellette van egy másik, aki kb 1,5 éves és most egyedül maradt. Az alábbi trilemmánk van (bocs a hülye fogalmazésért, de ez 3 utas eldöntendő)

-elajándékozzuk, hogy társ mellé kerüljön (mi olyan sok malacot temettünk már el fiatalon és belefáradtunk)

-marad, egyedül, amíg él, addig igyekszünk jól tartani, de utána a tengerimalacozásnak véget vetünk

-szerzünk egy társat mellé, de akkor meg sanszos, hogy "X" idő múlva ő marad majd magára.

Mondjuk én a második verzióra szavazok, a párom meg hajlik a harmadikra.

Érvek/ellenérvek?

2011. márc. 4. 09:20
 1/5 anonim ***** válasza:

ismerősnek ajándékozni ahol amugy is vannak malackák? és akkor látogathatjátok

egyedül ne maradjon,szegénynek ugy nem jó

2011. márc. 4. 09:35
 2/5 anonim ***** válasza:

Igazából társas lény, de ha napi szinten sokat foglalkoztok vele, akkor magában is elvan.

Ha eddig volt párja, akkor én arra szavaznék, hogy kell mellé egy társ. Lehet találni ~1 éves malacokat is kereskedésben, szóval korban hozzá illőt.

2011. márc. 4. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem van egy hasonló korú kb 1 éves lány malackám. Sajnos kollégista lettem és a szüleim nem nagyon szeretnének vele foglalkozni. Szívesen elajándékoznám.

2011. márc. 4. 09:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy fogtok dönteni, csak egy jó tanács: kereskedésből ne vegyetek malacot, tenyésztőtől érdemes inkább, ott biztos egészségeset kaptok, csökken a betegségek előfordulása is ( van amikor vannak idősebb malacaik).

Lehet befogadni állatotthonokból, és ahogy az előzőnél olvasom családoktól is, ez is mind jó megoldás.

2011. márc. 4. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Mikor a mi "kicsink" egyedül maradt akkor ismerősnek ajándékoztuk, akiknek már volt szintén egyedülálló malackája.

:( 1 hónap múlva láttam hirdetésben az enyémet...mikor rákérdeztem azt mondta harap, holott ez nem igaz. A leggyávább, legfélénkebb, legcsöndesebb malac akit ismerek.

Sajna nem volt hajlandó visszaadni, csak ha fizettem volna érte 10.000,- a bibi a dologban az volt, hogy amiért pénzt kért (nagy ketrec, több zacskó kaja, szintén nagy zacskós alom, új fogkoptató, felszerelés, játék) mi mind ingyen adtuk a malacka mellé. :(

2011. márc. 9. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!