Mennyi tápot adjak az 1 éves törpenyuszimnak?
Egyetértek az elsővel. A nyúltáp csak hulladék. Érdemes ezt elolvasnod:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__7390373-n..
Lehet leszavazni, ahogy az első két válaszolót is, de igazuk van. A táp káros és én sem adok a nyuszijaimnak, max nagyon ritkán és akkor is csak a legjobb minőséget (Cuni Complete).
Talán azt mondjátok, nincs összefüggés, de szerintem van:
Az első nyuszim még tápot kapott, mert nem tudtam, mennyire ártalmas lehet. Akkor tudtam meg, mikor 5 éves volt. Ezalatt egyszer volt bélleállása is, szerencsére nem lett nagy baj, azonnal állatorvoshoz vittem. Utána többet olvastam a nyulakról és úgy döntöttem, átváltom az étrendjét. Kb. 1 hónap alatt teljesen leszoktattam a tápról és többet nem kapott. Ezután szembetűnő volt a változás, mert a bundája sokkal fényesebb lett, többet ugrált, tehát aktívabb lett egy kicsit és a pisije sem volt már olyan büdös. Közben vettem még egy nyuszit, de nem sokkal később az első meghalt, 7 évesen.. A másik 1 éves volt akkor és ő sem evett tápot, csak a tenyésztőnél, ahonnan hoztam, utána leszoktattam. És ahogy túltettem magam a kis szerelmem elvesztésén, hazahoztam még egy nyuszót. Őt is tápról leszoktattam, szóval azóta egyik sem evett tápot. Most az öregebb 9,5 éves, a kisebb meg 8 és soha nem volt még egyikkel sem semmi probléma.
nekem van egy 12 (tizenkét!) éves nyulam és kap tápot is. Persze nem csak azon él, hanem rengeteg szénát és neki adható zöldséget-gyümölcsöt kap, de táp is van előtte mindig.
Nem gondolom, hogy a táptól meghalna.
Széna mindig legyen előtte h tudja koptatni a fogát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!