Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyulam rágja a ketrec...

A nyulam rágja a ketrec műanyag részét. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
már rászóltam többször is ha rágta de nem segít.gondolkodtam azon,hogy bekenem,beszórom valami nyulak számára kellemetlen ízű dologgal.

2016. jan. 10. 19:46
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

"Nem az a lényeg, hogy penész, hanem hogy milyen fajta penész és milyen fajta gombák. A kenyérpenész és az élesztőgombák rendkívül károsak!"

Nyilván vannak szakemberek aki a penészt válogatják a mezei szénából.

A kisütött kenyér pedig tele van élesztő gombákkal, ezért a zacskóban is tovább kel tehát kizárólag hűtőben lehet tartani! Ugye?

A sütés mire való?

Légyszi! Hagyjuk abba...

2016. jan. 10. 21:10
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Na látod? 6-7 évig max.. ez a probléma a helytelen tartással, amibe a kenyér is beleszámít.

Az én nyuszijaim átlag életkora 10,59 év, kiszámoltam. A többségük megélte a 10 éves kort. Volt egy rekordom, 13 éves nyúl! Volt persze, ami meghalt 4 évesen (hererákban).

Törpétől óriásig sokfajta nyulam volt.

Ha csak provokálni jöttél, nem kellett volna a regisztrációval fáradoznod. A nyulakhoz meg láthatólag nem értesz, hiába vannak neked 10 éve, a húsnyúl egészen más és nem célod, hogy jól érezze magát, egészséges legyen.

2016. jan. 10. 21:13
 13/17 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is hagyjuk abba, inkább bele sem kezdek a biológia magyarázásába, nem sok esélyt látok rá, hogy megértenéd.
2016. jan. 10. 21:15
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Igen a húsnyúl az egy külön univerzum..

Hagyjuk már.. Meg a 13 éves nyúl legendáját is..

2016. jan. 10. 21:16
 15/17 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Ezt olvasd el, pont a ketrecrágásról meg hasonló gondokról ír.

Kenyeret pedig tényleg nem adunk a nyusziknak, veszélyes!

2016. jan. 10. 21:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Tudom, vitapartnerem úgysem érti meg, de a többi intelligensebb ember talán igen, ezért leírom:

Amellett, hogy a kenyér veszélyes penészfajtákat tartalmazhat, fogkoptató célból hasztalan. A nyúl metszőfogainak a száraz kenyér nem kihívás, mivel a kenyér porózus, tehát nagyon könnyen rágható. A zápfogakhoz pedig mire elér, már csak pép, a nyáltól felpuhul, szóval ott sem ér sokat.

A kenyér nagyon sok összetevőt tartalmaz, ami a nyusziknak egészségtelen vagy megemészthetetlen: sütőpor, só, tartósítószer, aromák stb. Ezek különböző betegségekhez vezetnek, főleg a vesére és a májra károsak.

A kenyér fő alkotóeleme a liszt, azaz a keményítő, amiből a bélben cukor lesz és rengeteg energiát ad a nyuszinak, annyit, amennyire nincs szüksége, tehát nagyon könnyen túlsúlyt okoz, ami pedig más betegségeket, a gyakran halálos zsírmájtól a cukorbetegségen át a porckopásig milliónyi problémához vezet.

Mikor a cukor a vastagbélbe jut, káros baktériumok és élesztők tápanyagává válik, amik letelepednek a bélben, ez újabb betegségek okozója lehet.

2016. jan. 10. 21:43
 17/17 anonim ***** válasza:
Aki esetleg olvasná és nem teljesen értené: eredetileg 26 válasz volt erre a kérdésre, aminek nagy része egyazon személytől származik (jelenleg 43%-os válaszolótól), aki csak provokálni akart, vitát gerjeszteni és minden marhaságot írt. Ezeket a kommentárokat törölték, így most nem minden érthető, ill. pl. említettem, hogy a hármasnak sincs igaza, de az nem a jelenlegi hármasnak szólt, csak a kommentek törlésével a sorrend is változott.
2016. jan. 11. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!