Lehet-e két lány hörcsit össze szoktatni?
Nem, nem lehet Őket összeszoktatni. Emberekkel máshogy viselkednek mint egy (azonosnemű) fajtárssal. A nagyobb előbb utóbb megölné a kicsit.
Még akkor is nehéz, ha tesók és mindig együtt voltak.
El kell fogadni, hogy a DZSUNGÁRIAI nem társas állat, jobb neki egyedül.
www.deltahamster.ewk.hu
Az esélye minimális. Idegen szag aki az ő területére tévedt. El kell kergetnie a betolakodót, különben lehet, hogy kevés lesz az élelem, és osztozkodni sem igazán szeretnek. Az ő tudatuk egészen más, mint az embereké, inkább ösztönlények, mintsem tudatos gondolkodásra képesek: "A gazdám minden bizonnyal ad több ennivalót, ha más is kerül ide"-ő ezt egészen máshogy látja. Nem utolsó sorban a helyen is osztozniuk kéne, ami szintén nehéz feladat két idegennek.
Mindemellett két, egy hónaposnál nem idősebb hörcsög még összeszoktatható, ha külön helyről is származnak, de nem szabad még napokat sem várni, hanem rögtön össze kell rakni őket.
Nekem szíriai aranyhörcsögeim vannak, és többször volt, hogy elválasztás után a különböző alomból származó ám egy korú és azonos nemű egyedeket összeraktam. Jól elviselték egymást, de ez csak azért következhetett be, mert még elég fiatalok voltak, közvetlenül leválasztás utáni egyedek. Esetleg Ők azok, akik még elviselik egymást, ám ez sem garancia! Egy ismerősömnek megtámadták egymást a két hónapig békében élő lányok. Szóval ideig-óráig is tarthat ez a barátság.
Lehet, hogy nem érdemes kockáztatni.
Hobby-tenyésztő vagyok.
Tartsd őket külön, úgy egymás mellé rakod a 2 terráriumot. Aztán megpróbálhatod összerakni de akkor légy résen, ha összebunyóznak gyorsan ki kell venni az egyiket :)
Én egy patkányt akartam hörcsöggel összerakni és úgy összeverekedtek, hogy csak egy golyót láttam az egészből, mint a rajzfilmeken. Aztán gyorsan kivettem a hörit. Amúgy hülye ötlet volt, de olyan kis idő alatt nem lett semmi baja egyiknek sem :) Aztán már csak külön laktak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!