Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ivaros nőstény törpenyuszink...

Ivaros nőstény törpenyuszink van,8 hónapos, viselkedési problémája nincs, érdemes-e ivartalanítani?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha minél tovább élne, olvastam, hogy az ivartalanítottak tovább élnek, ez valóban így van?

2016. jan. 6. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Ivartalanul nincs álvemhesség, nincs méhgyulladás.
2016. jan. 6. 14:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ne ivartalanítsd, nem jó neki.
2016. jan. 6. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Az, hogy tovább élnek, nem igaz. Az igaz, hogy tovább élHETnek. A nyulaknál nagyon gyakori az ivarszervi probléma, ami legyengíti őket, csökkenti az élettartamukat. Nagy a valószínűsége, hogy a te nyuszidnál is fennáll már most vagy a későbbiekben jelentkezik majd. Ha hamarosan ivartalanítod, elkerülheted a betegségek veszélyeit, így tehát, meghosszabbítod az életét. Ha szerencsés vagy, és amúgy sem lenne soha ivarszervi baja, akkor nem oszt, nem szoroz, hogy ivartalan-e. Ezt persze nem tudhatod.

Én mindenképp javaslom az ivartalanítást!

Viszont ennél sokkal többet számít az egészségét és élethosszát tekintve a helyes tartásmód: megfelelő étrend), elegendő mozgás, FAJtárs, higiénia...

2016. jan. 6. 16:14
 4/6 anonim ***** válasza:

#2 Miért ne lenne jó? Mondanál érveket az ivartalanítás ellen? Tudsz legalább hármat? Vagy akár csak kettőt?

Az egyetlen negatívum, hogy kockázatos lehet, mint minden műtét, bár az ivartalanítás rutinműtét és az az általános, hogy hibátlanul sikerül. Ami nagyon fontos, hogy jó, nyulas orvost válassz! A nyúl egzotikus állatnak számít, az általános állatorvosok praxisába nem tartozik bele!

2016. jan. 6. 16:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Ivartalaníttasd, igen-egészségügyi okokból!
2016. jan. 6. 16:19
 6/6 anonim válasza:
Én us úgy tudom, hogy érdemes ivartalanítani.... szerintem hajrá.... én is ezt fogom tenni...
2017. júl. 22. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!