Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért ilyen vadak a nyulaim?!

Miért ilyen vadak a nyulaim?!

Figyelt kérdés
Augusztus 25. óta vannak nálam és Január óta kicsit aggódok hogy miért nem szelídültek meg.Pedig sokat foglalkozom velük,normálisan etetem itatom őket,mindent megteszek értük de ha csak kinyitom a ketrecüket már futnak a sarokba. Nem engedik hogy simogassam őket! És ez annyira elszomorító hogy csak nézni tudom őket. Valaki segítene??

2016. jan. 6. 07:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

9-es. Tavasszal (vagy ha jobbblesz az idő)kifogjuk kibővíteni a ketrecüket kb. 8-9nm-re. Úgy már jó nekik a hely? Amúgy most 4nm a ketrecük.

10-es.Még nincsenek ivartalanítva mert azt olvastam hogy csak akkor lehet ha már elmúlt 1 éves.És lefeküdni nem tudok eléjük mert kinti nyuszik. :D Amúgy nekem is törpenyuszijaim vannak. :)

MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT!!!! :) :)

2016. jan. 6. 14:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Ivartalanítás tényleg segíthet. Ha lányok, akkor 1 éves kort várd meg valóban, ha van fiú, azt már most is lehet.

A legfontosabb viszont a bánásmód a szelídség szempontjából. úgy próbáld meg, ahogy a 9-es is írta, tehát fokozatosan, hogy először csak mellettük vagy, nem csinálsz semmit, utána etesd és legvégül ha hagyják, akkor simogasd. Ezenkívül ahogy a 10-es írta, mindig lassan közelíts és úgy, hogy lássanak, lehetőleg oldalról. Menj melléjük a földre, ha kintiek teríts egy plédet le és akár le is feküdhetsz, de mindenképp leülhetsz. Felülről olyan vagy, mint egy ragadozó.. Soha ne emeld fel őket és ne vedd az öledbe, mert akkor hosszú időre elijesztheted magadtól őket. A nyulak nagyon utálják a felemelést, azt hiszik ösztönből, hogy ragadozó kapja el őket, még akkor is, ha már ismernek téged jól és kezesek..

2016. jan. 6. 16:26
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. jan. 6. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!