Szeretnék egy fehér egeret házikedvencnek, a felszereléssel együtt mennyibe kerül?
Szia!
Nekünk régeben voltak egereink egy albino meg egy fekete.
Mind kettő eggyaránt szelid volt, már ott jártunk hogy kézbe másztak :) Az áruknem borsos én 250 ért vettem darabjukat.
Terráriumot javaslok a tartásukra én ezt forgáccsal béleltem és házikót tettem be nekik.Ujságpapírt is lehet betenni nekik ezt szétszedik és ágyikót csinálnak belőle.
Játékoknak nagyon örülnek, illetve én egereknek készített jutalomfalatot is vettem nekik és nagyon szerették rágcsálni :3. Az egy probléma az volt hogy születtek picik méghozzá jó sok. Én fájó szivvel visszavittem őket az állatkeresedésben ott visszaveszik.
Nekem ugyan patkányaim vannak, de szigorúan véve a kettő ugyanaz: a nőstények játékosabbak, de aktívabbak is; a hímek lustábbak, könnyen kezelhetőbbek.
Egeret nem nehéz szelidíteni, intelligens kis állatok, hamar rájönnek, hogy ahonnan jön a csemege, megéri pedálozni. :) Arra figyelj, hogy kiváló ugrók, ajánlott ketrecben tartani, de ügyelj a rácstávolságra, sokuk kifejezetten szökős. Szeretnek mászni, tornázni, nekem az egyik patim imád fejjel lefelé csünngeni a rácson. :D
Van kifejezetten nekik készült egértáp, amiben állati fehérje is kell, hogy legyen, pl. lisztkukac vagy pici garnéla szárítva. Voltaképp mindenevők, kiválóan alkalmazkodnak és nagyon murisak tudnak lenni, ha elnézi őket az ember. :)
Szia!
Az egerek a hörcsögökkel ellentétben kedvelik egymás társaságát, ezért vegyél kettőt, egyneműeket (hacsak nincs kígyógyűjteményed). A nőstény valóban jobb választás, mivel a hímek szaga erősebb és könnyebben összeverekedhetnek. Az az igazság, hogy hiába kicsik, nagy a mozgásigényük, ezért azt mondom, ne sajnáld tőlük a helyet. Arra is figyelj, hogy nagy szabadulóművészek, mindig akkorát tudnak ugrani, amilyen magas a fal, ha lefeded, akkor azon is megtalálhatják a kiutat, ezért a legjobb ketrecben tartani őket. Amúgy valóban nagyon intelligensek, ha sokat foglalkozol velük, hamar megszelídülnek.
Ha jól szellőző tetőt de fedettet hogy ne tudjanak kimászni teszel a terráriumra akkor nem fognak kijönni. Egyébként a mi terráriumunkon óriási lyukak voltak hogy jól szellőzzön persze szúnyoghálóval lefedve. Nem ugranak olyan nagyot a mieink nem is ugráltak békésen megvoltak :)
Mászókának egy fertőtlenített fadarabot tettem be nekik meg volt kis házikójuk emellett pedig egy jó hosszú mászócső.Vécépapír guriga is tökéletes!!
A házikó egy fontos dolog mert ide bújnak el ide raktározzák a meg nem evett falatokat :)
Télen én extra forgácsot tettem be nekik nagyon aranyosan befészkelték magukat a jó meleg forgácsba.
Etetni általános rágcsáló magkeveréket adtam.
Nagyon szupi szórakozás a homokfürdő. Egy pici tálba tettem nekik homokot ( csincsilla fürdőhomokot ami egy kicsit drága ezért madár homokot vettem ami jóval olcsóbb)
és abba hemperegtek. Nagyon aranyosak ajánlom tartásukat!
Sajnos rövid az életük 2-3 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!