Szerintetek karos a nyultap?
Van egy 1 eves oroszlanfeju torpenyuszim..
Mikor meglatja a tapot megbolondul,messzirol nekemfut.
Kb ugy eszik mint akinek hetek ota nemadtak semmit..
Reggel este szoktam adni,eg jo tenyerrel kb,de ugylatom eleg fuggoseget okozott nalla,mert megbolondul erte,az elejen nem csinalt igy:D
Itthon mondhatom mindenkinek,hogy ne adjanak annyit,mert nem egeszseges ugyis gyurjak be neki mikor suliban vagy mashol vagyok..Nemcsodalkozom.
Ne adjak neki napi 2-3x?
Igen káros!!
A nyulak zöldeket esznek inkább!
Ha azt szeretnéd, hogy a nyuszid boldog legyen, és sokáig éljen hetente adj neki egyszer tápot! Hidd el káros a táp nagyon. Bélgyulladást okoz, és nagyon hízlal.
Én minden pénteken adok csak neki tápot.
A többi napon csak szénát vagy füvet kap, és mellé zöldséget gyümölcsöt :)
Káros bizony! Egyrészt tele van vegyi anyagokkal, másrészt nem bírják normál módon megemészteni a morzsálódása miatt és ez súlyos emésztési bajokat okozhat. A legtöbb nyuszi a tápba hal bele. Van, amelyik már 1-2-3 évesen belepusztul, van, amelyik csak idősebb korára éri el azt a mértékű károsodást, hogy feladja a szervezete a küzdelmet.
A nyuszid (ahogy minden más nyuszi is) azért szereti annyira, mert tele van ízfokozókkal. Talán csak viccből írtad, de valójában nem vicc, így igaz: egyfajta függőséget okoz.
Az enyémek nem kapnak, sohase kaptak tápot és teljesen egészségesek: 3, 10 és 11 évesek. Ők friss(!) fűféléket kapnak leginkább.
Érdemes ezt elolvasnod:
gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__7390373-nyuszisok-mi-a-velemenyetek-errol
Bocs, rossz a link:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kisemlosok__7390373-n..
Koszonom szepen a valaszokat..De,akkor most elvileg meg nem keso leszoktatni ugye,vagy meg nem ba**szodott meg az emeszto rendszere pl?
Mert,akkor mindenkepp fokozatosan csokkentem..Igyis megbolondul tole szoszerint mikor meglatja.:)
Fokozatosan inkabb vagy mar most egybol ne adjak neki heti 1-2x tobbet?
Én sem vagyok táp párti, szerintem is jobb, ha fokozatosan leszoktatod róla. A táp roncsolja a szervezetet, viszont el is látja vitaminokkal, aminosavakkal és más fontos tápanyagokkal, nyomelemekkel a szervezetet. Az más kérdés, hogy belebetegszik amiatt, hogy nem megfelelő mennyiségben tartalmazza a különböző anyagokat, tele van olyanokkal, amit nem kéne beletenni és a struktúrája is rendkívül károsítja a nyuszit. Ha viszont az előbb felsorolt anyagokat nem kapja meg (márpedig ha legfőképp szénát eszik, akkor nem kapja meg) abba is belebetegszik. A szénában vitamin, tápanyag nuku. Rost az van, de a többi fontos dolog nincs. Szóval nagyon fontosak a friss fűfélék, gyógynövények, levelek, ágak stb. ezekben van a sok tápanyag és vitamin. Az egészségesebb magvakból (pl. zab, árpa, szezám, napraforgómag, len stb.) naponta csak pár szemet adj neki, mondjuk egy teáskanálnyit. Ebből szerzi az aminosavakat a természetben is. Zöldségfélékből is ehet többet, de leginkább ne a gyökérből, hanem a levelet, szárat add neki elsősorban.
Nagyon fontos, hogy ne hirtelen válts. Szépen fokozatosan szoktasd le a tápról, mindig csak egy picivel kevesebbet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!