Miért rágja a hörcsögöm a ketrece rácsait?
Te jó ég! Dehogy!!!! 12 literesben??? Szegény állat!!!
Biztos tetszik neki a nagyobb hely:), sőt, még nagyobbat akar:)) Szerintem az emeletet is imádni fogja:)
Ha van fogkoptató és gallyak, akkor nem is ennek hiánya a gond - és akkor többféle ilyen jellegű lehetősége is van, szóval ez is kilőve, mint probléma (mert nálam van olyan höri, amelyik rá sem hederít a gallyra, meg olyan is, aki rá sem hederít a fogkoptatókőre, ezért én mindegyiknek többfélét is teszek be ilyenekből.
Valószínűleg egy kicsit unatkozik. (Végül is nem szórakoztathatod nap(éj)hosszat:S Szerintem ha beteszed az emeletet vagy teszel be pár játékot (akár egészen egyszerű dolgokat), akkor megfeledkezhet (egy időre) a ketrecrágásról - de pl. az egyik hörcsögöm a terráriumzár belső csavarjára van rákattanva, pedig "mindene" van, és sokat is van kézben, mégis rengeteget nyűvi... Mondjuk az fém, nem fog rajta a foga:) Szóval lehet, hogy ez a "fixa ideája", és nem fogod tudni "lebeszélni" róla, akkor sem, ha tényleg mindent megadsz neki... De ettől még nehogy visszatedd kisebb helyre!
Köszi a választ! Akkor marad itt, a ketrecben. Próbálkoztam időközben, hogy több wc-papírgurigát teszek be neki. (Eddig kettő volt, jelenleg hat van bent. Folyamatosan gyűjtöm őket, de most megkapta mind xd ) Azonban nem érdekli sajnos.
Közben ismerős ajánlotta, hogy kenjem be keserű körömlakkal a ketrecet. Ezen kicsit meghökkentem. Azzal érvelt, hogy ha a körömrágásról leszoktatta őt, akkor a ketrecrágásról is a hörit. Hát.... nem szivesen használnék nem természetes dolgot a hörinél. Max ecetes ronggyal áttörlöm a ketrecet. Ecettel szoktam áttörölni az alomtálcát takarítàskor. Addig ő a régi helyén van. De ez kb negyedóra, és mehet is vissza.
A neten több helyütt írták, hogy akkor rágják a ketrecet, ha unatkoznak. Majd többet szórakoztatom. De karira elkészül a második szint.
Vedd ki többet.
Az enyéim egy méretes rendelt terráriumban vannak.
Tegyél be neki rágcsákat (kutyáknak szánt jutofali is jó)
Játékokat.
Nehogy bekend körömlakkal!!!
(Remélem, az ismerősödnek csak plüss állatai vannak:( )
Az én terráriumaim is egy kicsit "rágottak":S, de általában egy-egy ilyen "korszak" néhány nap alatt elmúlik:) - persze vannak visszatérő "hobbijaik" is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!