Egy hete van 2 dzsungáriai hörcsögöm. Az egyik az elmúlt napokba rászokott arra hogy éjszakánként de olyan 6-7 óra hosszan rágja a ketrec rácsait. Mi a megoldás hogy abbahagyja? :S
Nem minden hörcsög szeret fát rágni.
Kisállatkereskedésekben lehet kapni ízesített, ketrecre csatolható fogkoptatót.
Ezeket érdemes kipróbálni.
Én hullámospapagájnak vagy kanárinak való csőrkoptató mézes magos rudakat szoktam beaggatni. Az aranyhörcsögök ezt egy-két nap alatt lelegelik, de dzsunginak egy-két hétig is jó. Csak el kell találni az ízlésüket. (Az enyémek pl a vgyes gyümiset szeretik)
Mondjuk az én hörcsögeim nem szeretik az ízesített fogkoptatót...
Egyébként a hörcsögnek nem lesz baja, ha a rácsot rágja, csak jobb neki, ha ehet mást is.
Lehetséges hogy azért rágják a rácsot mert nemjó fogkoptatót vettem nekik?
ilyet vettem és most láttam a dobozán hogy az van ráírva hogy "nyalósó"
Jujj de nagy hülyeséget írtak egyesek!
Nekem 4 dzsungáriaim is volt eddig :)
Hidd el, magától nem szokik le.
A FOGÁT KOPTATJA... nekem este a háromajtós faházára csinált egy negyedik kijáratot xD Mintha fúrnának ( két méterre az ágytól)
Vegyél neki állatkereskedésben kapható fogpotató követ. Ne azt a nagy zöld vagy asszem barna fajtát hanem a kicsi gyümi alakút. A nagyhoz nem férnek hozzá, kicsi a foguk :)
Kedves kérdező!
Nekem is ilyen van, állatkereskedésben azt mondták, a hörcsög imádja. Az enyémekbe erőszakkal nem lehetne beleszuszakolni. Ha ez lenne a világ utolsó kajája, inkább éhenpusztulnának. Én azt javaslom, vegyél inkább olyan mézes rudat, mert ezek a fogkoptatók kétesélyesek, hogy ízlik-e a höridnek, vagy nem...
Vagy eszi? Láttad, hogy rágja?
Én itt leszólnék mindenkit, bocsi érte.
5 hörmim van, éjszakára koncertet rendeznek. Van nyalósójuk, rágókövük, rágófájuk, egyik sem tetszik nekik. Figyelmet akarnak, ki szeretnének jönni. Szóval nem minden esetben a fogát koptatja, nálam el vannak kényeztetve, és csak kint jó nekik.
köszönöm szépen a válaszokat
Néha nyalogatják! és ez tünt fel hogy ugye nyalják és nem rágják tehát már itt bukott "fogkoptató jellege"
Egy próbát megér a kis gyümi alakú meg a sütött magvas fogkoptató is!
köszönöm a tanácsokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!