Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mitől lehet depressziós a...

Gyümölcskosár kérdése:

Mitől lehet depressziós a tengerimalacom?

Figyelt kérdés
Nagyjából két hete látom a malackámon, hogy nem iszik, keveset eszik, azelőtt rengeteget ivott, nyugtalan ha dajkálom. Körmei levágva rendesen van tartva. Bár pont két hete voltam kórházban 2 napot azóta ilyen. Sokat dajkálom, de hiába. 4 éves tudom nem fiatal már annyira. Attól félek hirtelen megöregedett, és lehet hogy már nem sokáig fog élni. Eszeget, de főleg sok tápot. AZ nem lehet a baja, hogy magányos mert van egy fiatal fiúcska társa aki szerencsére makk egészséges. Kb: 2 hónapja vannak együtt nagyon szeretik egymást, a kicsi állandóan berreg neki, popsi rázás,stb. De Macikám már sokszor menekül előle. Nem értem mi történt vele, a kórházba menetelem előtt semmi baja nem volt. Ja és fogyott is, vagyis összement kissé. Betegnek nem látom inkább depressziósnak. Ha meg dajkálom ugrál az ölemben. Azelőtt nem csinált ilyet. Létezik, hogy megviselte a hiányomat ami csak 2 nap volt? Februárban is voltam kórházban de akkor nem voltak ilyen tünetek. Remélem nincs baj. Mi a véleményetek erről?
2015. dec. 5. 22:29
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Hát kiderült, hogy rühösek, Pedig mindig nagyon ügyelek a tisztán tartásukra. A Macikám az idősebb kapott két szurit, cseppentőt a nyakára, meg szájon át gyógyszert. Holnap, és szerdán is vinnem kell még szurira. Kérdeztem az orvost meggyógyulhat e mivel ő már 4 éves. Azt mondta simám. Mondjuk nagyon megviselte a tortúra szegénykémet, de már evett este keveset. De inkább pihenget. A Manónak a kisebbnek csak cseppentő kellett. Ezt leszámítva nincs más bajuk, alaposan megvizsgálta őket az orvos. Ez egy nagyon jó állatorvos. A kutyáimmal is évek óta járunk hozzá. És mindenféle állattal foglalkozik. Még mondta az orvos azt is, hogy 4-5 nap múlva jobban kell lennie Macikámnak. Hát nagyon remélem, hogy így lesz.
2015. dec. 7. 22:17
 12/26 anonim ***** válasza:
Szóval mégiscsak élősködő volt. Örülök hogy kezelhető a baj :) Lehet hogy a kicsi vihette be, biztosan fertőzötten kaptátok. Akkor pedig nem sokat tehettél ellne. Te mindenesetre a legjobbat tetted az állatorvossal nekik. Jobbulást a kicsinyeidnek, biztosan rendbe jönnek! :D
2015. dec. 8. 06:14
 13/26 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyos vagy! Igen lehet hogy a kicsi hozta be, de mondta az állatorvos, hogy bárhonnan lehetett. Csak úgy sajnálom őket, főleg Macikámat mert úgy sírt a szurinál, ráadásul kettőt is kapott. Ma is és holnap is kap még. De nagyon remélem hogy meggyógyulnak, csak sajnos Macikám még eléggé levert. És keveseket eszik. DE az orvos szerint 4-5 nap kell mire meggyógyul. Nagyon remélem, hogy így lesz.
2015. dec. 8. 08:51
 14/26 A kérdező kommentje:
Manókám tuti hamar rendbe jön, mert ő eszik szépen, és a hangulata is jó, leszámítva a vakaródzást. Csak nem mindegy, mert ő még csak 5 hónapos neki még erősebb a kis szervezete. De nagyon édesek mert Manó bújik éjszaka Macikámhoz mintha vigasztalni akarná őt. Cukik nagyon imádom őket.
2015. dec. 8. 08:55
 15/26 A kérdező kommentje:
Ma megint kaptunk szurit, meg szájon át vitaminokat. Az orvos mondta, hogy már szebb a bőre tegnap óta! :) Pedig csak tegnap kapta az első szurit. Valamit tud ez az orvos. :) Persze enni még mindig nagyon keveset eszik. Csak szegénykét már annyira megviseli ez az egész, hogy már tőlem is fél. Holnap újra szuri,1 hét múlva cseppentő megint mindkét malackámnak. Remélem rendbejönnek hamarosan. Úgy néz ki, pár hétig menni fogunk orvoshoz velük. Mondták is. De nekem az a fontos, hogy meggyógyuljanak a kis drágáim. :)
2015. dec. 8. 18:30
 16/26 A kérdező kommentje:
Manókám édes, szaladgál az ágyamon, közben vakaródzik, Macikám meg pihen. Ugyanis van "malacos" takarónk, azon vannak nappal, mindennap amikor itthon vagyunk. Csak estére vannak a ketrecükben. szóval jó dolguk van. A papagájaink meg röpködnek egész nap a szobákban. Hű nálunk egy állatkert van, ja és van 2 kutyám is. :) Kissé elkanyarodtam a témától, de ezt muszáj volt megírnom. :)
2015. dec. 8. 18:34
 17/26 anonim ***** válasza:

És hogy vannak meg együtt a különféle állatok?

A malacok nem piszkítják be a takarót? És nem mászkálnak összevissza vezetéket rágni?

2015. dec. 8. 19:19
 18/26 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a malackáim az ágyamon úgy megszokták a kis takarójukat, (amiből van több is és mosom őket) hogy csak azon szaladgálnak. Gondolom érzik rajtuk saját szagukat. Nem esnek le, nem mennek máshová ilyen kis ügyesek. Van a takarójukon két kis faház abba is bebújnak. De persze mindig figyelünk rájuk. :)
2015. dec. 8. 19:50
 19/26 A kérdező kommentje:
Csak egy a nimfa papagájommal találkoznak gyakran, így őt is elvittük ma orvoshoz, kapott cseppeket a nyakára . Három hét után vihetjük őt is újra cseppekért. Így nem fertőzik meg egymást újra és újra. A többi négy madárkám meg másik szobában van, így nem kaphatnak el semmit.
2015. dec. 8. 19:52
 20/26 anonim ***** válasza:
Ezek tetszeni fognak neked: [link]
2015. dec. 8. 21:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!