Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Csincsillák is menstruálnak?

Csincsillák is menstruálnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok!lehet hülye kérdés de ma észre vettem hogy az egész ketrec véres,nagyon megijedtem azt hittem a lába sérült de megnéztem és semmi jelet nem talàltam, hogy megsérült volna meg hát ugrál le-fel szóval tuti nem de jobban megnézem szerintem a nemiszervéből jön a sok vér,a hím csincsilla meg totál megbolondult àllandoan próbálkozik a párzàssal persze a nőstény nem enged neki.

2015. nov. 15. 22:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Tengerimalacnál azt írják, h nem menstruál ha véres az alom azonnal orvoshoz kell vinni, mert betegségre utal, húgyúti fertőzés, daganat bármi. Első malacomnál ezt nem tudtam, és én is azt hittem h menstruál, szegényem meg el is pusztult elég hamar. Szerintem csininél sincs másképp. Vidd el dokihoz.
2015. nov. 16. 01:13
 2/3 anonim ***** válasza:

Sajnos nem menstruálnak, úgyhogy ott mindenképp nagy a baj.

Lehetőségek:

1. kezeletlen húgyúti fertőzés, ami méhig ment/mehet (méhgyulladás) és emiatt vérzik - ezt az orvoson kívül csak a halál gyógyítja, ami 3-4 napon belül be is szokott következni kezeletlen esetben.

2. vemhes volt és elvetélt (korai vemhesség miatt pl), elképzelhető, hogy kölyök is volt, csak azt megették (a halott kölyköket az utolsó csontig megeszik, ösztön... nehogy a ragadozók figyelmét felkeltse, bajuk nem lesz tőle). Ez megmagyarázná, hogy a bak miért akarja folyton megugrani. Viszont nem szabadna... és orvos is kéne, mert ha vetélt, akkor antibiotikumot kell neki adni, nehogy baj legyen.

3. valami egyéb ok, de biztos, hogy baj

Mindenképp ma vidd orvoshoz, mert sajnos a csineknél előfordul, hogy ezzel már nem kel fel holnap. És ilyen esetre kifejezetten egzotikus orvost keress, a sima általános állatorvos képzésének nem része a csincsilla vetélése vagy méhgyulladása... így egy szuper kutyás doki pl nem tud mit kezdeni szegényekkel.

Kitartást!

2015. nov. 16. 11:18
 3/3 anonim ***** válasza:
az én csincsilláim nem mestruálnak. semmilyük sem véres. meg a tengerimalacom sem. egyedül elléskor -után volt véres a csincsillának a hátsó része.
2015. nov. 16. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!