Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért nem képesek az emberek...

Miért nem képesek az emberek elfogadni a változást?

Figyelt kérdés

Most konkrétan a nyulakat fogom példaként venni, mert nekem is nyuszijaim vannak és leginkább a nyúltartásnak sikerült kissé felidegesítenie.

Szóval a háziasításuk már sok 100 éve elkezdődött és az utóbbi évtizedekben már kezd elterjedni úgy is, mint házikedvenc, nem csak haszonállat. Elkezdtük egy bizonyos módon tartani őket, mikor még túl sok mindent nem tudtunk róluk. Nyilván azóta is folyamatosan változnak a felfogások. A világ állandó változás, fejlődés alatt áll, egyre több kutatást végzünk és egyre több mindenre jövünk rá a nyulakkal kapcsolatban is. Például korábban mindenféle növényt, zöldségfélét odaadtunk nekik, míg nem rájöttünk, hogy a K betűsök nagy része felfújja a nyuszit, van, hogy el is pusztul. Mi a következtetés? Ilyeneket tilos adni. Ezen az állásponton vagyunk jelenleg. Viszont már eltelt újabb 10 év, ami alatt sok mindenre rájöttünk, többek között, hogy a korábbi kijelentés nem igaz, sőt a K betűsök kimondottan jó hatással vannak a nyuszi egészségére, csak nem szabad egyszerre nagy mennyiségben adni. Ez viszont viszonylag új dolog, az utóbbi 5 évben bizonyosodott be a legfejlettebb országokban is. Magyarországra minden fáziskéséssel ér el, itt most kezdik talán terjesztgetni, de az emberek nagy része nem hiszi el, mert új és valamiért ragaszkodunk a régihez. De miért ilyen nehéz elhinni, miért nem tudjuk elfogadni az újat, a változást? Teljesen biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva már itt is elavult lesz a K betűsök tilalma, de nem értem, miért megy ez ilyen lassan.

A puffasztó zöldségek csak egy példa volt a nyúltartásból, rengeteg van még, amiről nálunk szinte mindenki meg van győződve (nem csak az egyszerű nyuszigazdik, hanem a tenyésztők, állatorvosok is) miközben a legfrissebb kutatásokkal bizonyítottan helytelen.

2015. nov. 10. 14:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bocsánat, elég fáradt vagyok, tényleg támadásnak vettem :D

Amúgy rájöttem ugyanarról beszélünk, csak elbeszélünk egymás mellett :D

A nyúl fogát pedig úgy értettem, hogy egyforma, mind a kettő folyamatosan nő (ez is van ugye a köztudatban). Tudom tudom, amúgy más a fogképlet, meg a zománc is máshogy van...stb. De ezek közül amivel elég tisztában lenni a mindennapokban, az az, hogy folyamatosan nő, ezért koptatni kell.

De bocsánat, tényleg nem kötekedek, a lényeg, hogy fontos a fejlődés, de ne felejtsük el a jól bevált dolgokat se :D

2015. nov. 10. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!