Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi lehet a baj? Újból hozzá...

Mi lehet a baj? Újból hozzá kell szoknia a környezethez?

Figyelt kérdés
Nagyjából 1, másfél hónapja vettem egy tengerimalac kislányt. Jelenleg "2 otthona" van. Fent lakom Pesten, az a "fő"/megszokott helye, de ha hazautazom falura, akkor őt is viszem, ahol szintén van neki egy kis zuga. Pesten megszokta már, szokott popcornozni is, sokkal nyugodtabb és kezesebb, mint a 2. helyén. Lehetséges, hogy az új környezet miatt riadtabb, idegesebb, illetve ha újból visszautazom vele Pestre akkor megint előlről kezdődik minden? Vissza kell szoknia vagy "emlékezni" fog a helyére és úgy viselkedik majd mintha mi sem történt volna? Nyilván nem 1-2 napra hozom le, hanem 1-2 hetekre. Pesten huzamosabb ideig van, akár hónapokig. Ez hosszútávon működhet? Egyik helyről a másikra?

2015. nov. 3. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem igaz, hgoy nincs tengeri malacom, de azt tudom, hogy más állaotk sem tűrik túl jól a környezetváltozás és idő kell nekik, amíg megszoknak egy új helyet. Ezért javaslom, hogy csinálj neki egy olyan helyet a ketrecében, amit magaddal tudsz vinni mind a két helyre és bele tudod rakni mind a "2 lakásába", mert gondolom a ketrecet nem tudod magaddal vinni (habár talán az lenne a legjobb megoldás). Talán még az is segíthet, ha a 2 lakása teljesen egyforma és az almból is vinnél magaddal, amikor költözik, hogy a szagok is hasonlóak legyenek.

Minnél kevesebb az újdonság annál könyebb megszoknia az új környezetet.

Remélem tudtam segíteni!

2015. nov. 7. 21:12
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a reális választ! Megfogadom a tanácsod! ;)
2015. nov. 12. 22:18
 3/3 anonim ***** válasza:
Kérlek, majd írd meg, hogy milyen eredményeket értél el. :)
2015. nov. 22. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!