Szeretnék egy csincsillát. Úgy körülbelül mennyibe kerülhet? És hogy kell őt gondozni? Milyen gyakran tisztítsam, és mit eszik? Tényleg lehet vinni sétálni is?
Szia,
Ha állat kereskedésből veszed, akkor több tíz ezer forint is lehet,helytől függően,és azok sokszor nem is túl szépek.
Amit én ajánlok. Menj el egy csincsilla farmra,ahol prémjéért tenyésztik,és onnan tudsz venni 1-2 ezer forintért,és sokkal szebb bundája van,mint amit a boltban kapnál.
Én is onnan vettem.
www.csincsilla.hu-n mindent megtalálsz, hirdetéseket is a fórumon!
A standard/szürke színű 5000 Ft, nagyon kényes állatok, fürdetőhomokot kell neki adni vagy gombás szőrbetegsége lesz, csak jó minőségű szénát és csincsillatápot ehet, melegben hőgutát kaphat ezért hűteni kell 23-24 fok felett jégakkuval. Takarítani elég hetente, sétálni nem lehet vinni, a hámtól annyira megijed hogy ledobja egyben az egész bundáját ha megpróbálod ráerőszakolni.
bezony menekülési stratégiája hogyha megijed és pl a kezedben van akkor 2 másodperc mulva már csak egy csomó szőr lesz a kezedben
kényes
nagy helyen kell tartani( nagyon nagy a mozgásigénye) különben nagyon bekattan a szőre rövidebb és durvább lesz a farka teljesen lecsupaszodhat( tudom mert ismerősnél láttam ilyet), a szobába ki lehet engedni futkozni de közbe folyton potyogtatni fogja a kis bogyóit :)
a kvarchomokot nem betenni kell neki hanem egy külön helyre kell felhalmozni hogy abban pár naponta de legkevesebb hetente egyszer hempereghessen
viszonylag nehéz kézhez szoktatni, nagyon erős és úgy az öledbe üldögélni hogy fogod a markodba és símogatod a fejét nem valószínű hogy fog, nagyon önálló és önérzetes kis állatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!