Törpe nyulat egyedül hagyni?
Az utazás valóban sok stresszel jár, főleg tömegközlekedéssel. Én nem hiszem, hogy magammal vinném, bár ez attól függ, mennyit kellene utaznia. Ha az út nem túl hosszú, akkor azt mondom, viheti. Érdemes a hordozóba szénát és törülközőt tenni, valamint az egészet leteríteni egy pokróccal. Így egyrészt sötétít, kitakarja a külvilágot, ami csökkenti a stresszt, másrészt megóvja a huzattól és valamennyire a hidegtől is. Persze azért ne legyen neki koromsötét és szellőzzön is.
Nekem két nyuszim van, nem egyszer hagytam már őket magukra 2-3-4 napra. Többnyire mondjuk akad valaki, akad eteti őke pl. szomszéd. Egyszer volt, hogy 2 napig senki nem tudott neki eni adni. Én rengeteg szénát és friss fűfélét raktam be, hiszen ezeket nem lehet túlzásba vinni. Adtam kétnapi zöldséget és magot is. Az egészséges nyuszik, amiket megfelelően táplálnak, beosztjàk az ételt, nem zabálják fel egyszerre. A mozgással nagy probléma nem volt, a ketrecük 8 négyzetméter, kibírnak ekkora helyen 2 napot kiengedés nélkül. Egy kisebb, kb. 120-as ketrecbe nem zárnám be napokra, de a lakásban is el lehet keríteni egy részt, ahol ellehet és semmi probléma nem történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!