Ti mennyi időt töltötök naponta a nyuszitokkal?
Szerintem ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy törpe vagy óriásnyuszink van.
Én egy nap egyszer - délután 5 körül - etetek, ami körülbelül 20 perc: szénát és vizet cserélek, zöldségeket, fűféléket, ágakat vagdosok. A táplálékot szépen be tudják osztani másnap délutánig, a nyuszik nem zabálnak fel egyszerre mindent, amennyiben megfelelően vannak tartva.
Az alomtálcát 1-2 naponta ürítem, az csak 1-2 perc: kiborítom az almos kukánkba, majd beleöntöm a következő adag fapelletet. Heti egyszer gyorsan le is mosom, ez körülbelül plusz 1 perc.
Ami hosszabb idő, az a nagytakarítás. Úgy 3 havonta kitisztítom a teljes (8 m²) ketrecet. Ez van 1-2 óra.
Mást nem igazán csinálok, azaz emberi foglalkozást nem nagyon igényelnek. Napközben ki szoktam engedni őket - két nyusziról van szó egyébként - egy kis időre, hogy mennyire és mikor, az változó. Ilyenkor viszont nem őket felügyelem, hanem csinálom a dolgom, ők meg ugrálnak körülöttem. Valamennyit persze simogatom őket, de ezt nem lehet időben megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!