Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpehörcsögnek naponta...

Törpehörcsögnek naponta hányszor és mennyi magkeveréket és gyümölcsöt/zöldséget kell adni? Minden nap fontos valamilyen gyümi vagy zöldség?

Figyelt kérdés

Lehet magostul adni pl a szőlöt, meggyet vagy bármi mást?

Utána olvastam a tartásának és az etetésének de mennyiségeket nem találtam.

2015. szept. 20. 18:59
 1/7 anonim válasza:

Nekem dzsungáriai törpehörcsögöm van, kis tálkában tegyél ki magkeveréket (kisállatboltban kapható). Gyümölcsöt, zöldséget adhatsz neki, de vigyázz arra, hogy ami téged felpuffaszt, az őt megöli. Ha azt látod, hogy nem fogy a tálkábol a kajája, akkor ne adj neki többet, mert "spájzol". Vizet is adhatsz neki, de az nem feltétlen kell ha kap elég gyümit. Olyan tálkát tegyél ki, aminek van egy kis pereme, hogy kelljen egy kicsit mozognia. Ollyosat csak keveset adj neki.

12/f

2015. szept. 20. 19:15
 2/7 anonim válasza:
előző vagyok, irj ha szeretnél még tudni valamit.
2015. szept. 20. 19:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem szabad magostól adni semmit neki mert mérgező lehet!!

Minden nap kell neki gyümölcs és zöldség is igen, de nem csak egy fajta, minél változatosabban adj neki mindenből egy kicsit. Pl. egy cikk alma, egy karika uborka, egy szőlőszem, egy karika sárgarépa...stb.

2015. szept. 20. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Gyümi és zöli nálam napi 2x van, reggel és este. Fehérje heti 2-3 alkalommal 1 lisztkukac, magkeverék heti 1x kis kupac. Könnyen hízik a magtól, így ebből elég ennyi.

Én a szőlőt mindig hámozom és magozom, úgy adom.

2015. szept. 21. 12:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Barack, dinnye, alma, szőlő, áfonya, eper, meggy, cseresznye, uborka, paprika, paradicsom, répa mehet neki, de nálam pl nem mindet szeretik. Van egyedi ízlésük, mint az embereknek, néha válogatnak is. Előző voltam, 9 éve dzsungitartó
2015. szept. 21. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:
A magot mindig szedd ki, mert mérgező lehet. Minden nap kell neki gyümi vagy zöli, de inkább napi kétszer. És itató is legyen bent! :)
2015. szept. 21. 12:06
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ne etess magkeverékkel. Semmi értékes tápanyagot nem tartalmaz, annyi előnye van számodra, hogy olcsó, de az állatodnak semmi haszna nem lesz belőle... én a Bunny tápokról jót hallottam, ez minőségi táp:

[link]

2015. szept. 24. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!