3 napos kis hörcsögök meghaltak! Miért?!
Bármilyen bajuk lehetett, ezt így nehéz megmondani. Első fialása volt? Olyankor nagyobb az esély rá, hogy meghalnak vagy halva születnek. Az első válaszadónak igaza van, a nőstény fel fogja falni őket.
Egy pillanat, jól értem, a kicsik mellett bent volt a hím is?? Mert akkor lehet, hogy az anyjuk ölte meg őket, mondván, hogy nincsenek biztonságban... Utána érdeklődhetnél az ilyesminek, mielőtt hörcsögöt veszel...
Szia.
A fialás után 2 hétig ne takarítsd az akváriumot! Mert ha megbolygatod a fészket, akkor is megöli az anya a kicsiket. Ha már mindenképp kiakarod takarítani, akkor csak a fészek körül vedd ki a forgácsot.
Nekem is voltak hörcsögeim, arany és törpe hörcsög is.
Amikor megfial,sok táplálékra van szüksége,és gyümölcsökre (alma,répa), amiből folyadékot vehet fel.
Lehet ez hülyén fog hangzani, de nekem kereskedésbe mondták, hogy ha lefialt az anya, tejbegrízt kell neki adni(olyan 2-3hétig elég). Egy befőttesüveg tetejébe kell beletenni, és úgy a terráriumba. Nekem bejött, volt amikor 11 kishörcsi született, és mind életben maradt.
Aranyhörcsögöknél nem szükséges kivenni a fiút. Nálam segített a fészeképítésbe és a nevelésbe, de viszont ha törpehörcsijeid vannak, akkor ki kell venni az apát.
Remélem tudtam segíteni.
Akkor mégiscsak bent voltak, nem írtam hülyeséget, kár volt leszólni... Most már mindegy, de legközelebb figyelj arra, hogy várható fialás előtt vedd ki a hímet, különben ez lesz a vége :(
Remélem, azért páran túlélik...
Második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!