Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mit ehet a tengerimalac?

Timido kérdése:

Mit ehet a tengerimalac?

Figyelt kérdés

Mindennap kap almát, magokat, meg széna, ubi, de észrevettem, hogy olyan kis soványka. Valami hízlaló kaját tudtok mondani? Meg bármit, amit vehetek a boltba, meg napi rendszerességgel ehet.

Banánt ehet?

2010. márc. 13. 20:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Napraforgó, egyéb zsíros magvak.:)
2010. márc. 13. 20:08
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
banánt ehet, de csak nagyon keveset egyszerre és nem túl sűrűn, mert nagyon cukros. az olajos magvak jót tesznek neki, meg széna saláta, gyümölcsök
2010. márc. 13. 20:12
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

Saláta TILOS!

Amiket kaphat: alma, répa, narancs, uborka, paradicsom, paprika, banán, zöldség zöldje, fű, széna, kivi

Most ennyi jut eszembe.

2010. márc. 13. 20:20
 4/12 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó előtti! Salátát miért nem ehet? Az enyémek rendszeresen kapnak, és remekül vannak. Szerintem a káposztára gondoltál, de én néha azt is szoktam nekik adni. Nyáron kapnak dinnyehéjat is /imádják/. Cukkinit is adok, mikor idény van. Spenótlevelet is, tyúkhúrt, gyermekláncfű levelet/ez utóbbiakat KIZÁRÓLAG fonnyasztva adom nekik/
2010. márc. 13. 20:29
 5/12 anonim válasza:
0%
Prahal trubul axtom somnakaj korakko lanco?
2010. márc. 13. 20:37
 6/12 anonim ***** válasza:

(2. vagyok)

Ehet salátát, csak ne legyen vizes. Nemtudom honnan vetted hogy a saláta tilos, minden rágcsálóm eszi (hörcsög, tengerimalac, nyuszi) és semelyiknek nincs tőle baja

2010. márc. 13. 20:55
 7/12 anonim ***** válasza:

Amit megkóstoltatok velük és elfogadják, utána már adok nekik. Füvet is, tavasztól ősz közepéig kapnak(azután már csak a macseknak van cserépbe, azt nem akarom szegénytől elkobozni a malacok számára). Az az igazság, hogy szinte rögtön oda szoktam neki adni a füvet is, letesszük kicsit a macskának, hagy válogassaát, utána megy a tengerimalacoknak. Még nem volt gond felfújódással. De lehet, hogy csak strapabíró alomból kerültek ki:).

Esetleg ha hallasz olyan ostobaságot, hogy a "k" betűs dolgokat nem szabad nekik adni, engedd el a füled mellett, hülyeség!

2010. márc. 14. 01:46
 8/12 anonim ***** válasza:

Salátát azért nem szabad nekik adni, mert mág alapos mosással sem tudod eltávolítani róla a vegyszereket!

Idézek a [link] oldalról:

"Gyakori fogyasztása káros a vesékre. Biótermékként vásárolt saláta kis (!) mennyiségben adható, de a biztonság kedvéért (!) ilyenkor is csak a belső levelekből adjunk. A külső leveleket távolítsuk el, mert ezekről általában elmondható, hogy nitráttartalmuk a belső levelekhez viszonyítva magasabb. Bizonytalan forrásból ne adjunk, mert a saláta olyan termék, mely a leggyakrabban tartalmaz(hat) határérték feletti szermaradvány-mennyiséget, ami általában, de különösképpen kölykök és vemhes nőstények esetében, nagyon veszélyes.

A jégsalátát (jéghegy salátát), ha lehet, mellőzük, mert hasmenést okozhat."

2010. márc. 14. 14:40
 9/12 anonim válasza:
100%

Áfonya

Alma

Ananász

Árpa

Banán

Birsalma

Brokkoli

Cékla

Citrom

Cseresznye

Csicsoka

Csipke bogyó

Cukkini

Édes paprikák

Édeskömény

Egres

Endívia

Eperfa

Fehér répa - Pasztinák

Fehér szőlő

Fekete áfonya

Fekete Bodza

Feketegyökér

Füge

Földi eper

Gránát alma

Grapesfruit

Gyermekláncfű (pitypang)

Görög dinnye

Kajszi barack

Kiwi

Kókusz

Koriander

Körte

Lime

Lucerna

Málna

Mandarin

Mangold

Meggy

Narancs

Naspolya

Nektarian barack

Padlizsán

Paradicsom

Passiógyümölcs

Patiszon

Petrezselyem

Retek

Ribizli

Sárga dinnye

Sárga répa

Sóska

Spárga

Spenót

Szamóca

Szeder

Szilva

Tök

Uborka

Zab

Zeller

Zöld borsó

Öszibarack Ezeket ehetik:)

2010. okt. 15. 12:29
 10/12 cili cica ***** válasza:
nem ehet banánt felragad a száj padlására ugyszintén k betüvel kezdödö növényeket gyümiket zöldségeket nem ehet pl. körte de naranycsot ehet :D
2012. márc. 27. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!