Nyuszi bőrbetegségben tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Egy két pikkelyes folt van a törpenyuszim bőrén, ott hullik a szőre is. Illetve van néhány rész a bundájában, ahol szintén hullik a szőre, és olyan, mintha korpás lenne. Olvastam, hogy ez atka lehet, viszont ott leginkább a fülét emelték ki, de ott az égvilágon semmi baja. Nem veszem észre, hogy olyan gyakran vakarózna, bár szó se róla, mosakodni szeret :) Illetve a vedlés az lehet a szokásos tél előtti bundaváltás, viszont ez a "korpásodás" aggaszt. Mit lehet rá neki kenni, fújni, tudtok segíteni? Köszii2015. szept. 13. 19:09
1/5 anonim válasza:
Majd a hozzáértő állatorvos megmondja, hogy mivel lehet kenni ill. fújni, elsősorban ott kellene érdeklődnöd.
2/5 anonim válasza:
Lehet rühes, bár leggyakrabban az a fület támadja, nincs törvénybe vésve. Ez esetben az állatorvos tud adni ivermectint vagy más kenőcsöt. A paraffinolaj is segíthet.
Okozhatja gomba is, akkor gombaölő szer kell, például lamisil, canesten.
De állhat a háttérben még sokféle élősködő, amikre különböző szerek kellenek.
Például ez egy parazitákkal teli tengerimalac szőre:
Szóval én így gyakorikérdéseken át látatlanban nem tudok neked pontos választ adni, de még ha tudnék se tudnál állatorvos nélkül megfelelő szert szerezni, ezért vidd el mihamarabb.
3/5 anonim válasza:
Miért nem viszed orvoshoz??????!!!!!
4/5 A kérdező kommentje:
Most költöztünk ide és anyagilag éppen, hogy kijövünk, gondoltam megkérdezem, hátha tud valaki látatlanban segíteni. De már látom, hogy orvos lesz belőle.
2015. szept. 14. 08:27
5/5 anonim válasza:
Látatlanban az orvos sem tud segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!