Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan szelídíthetem meg a...

Hogyan szelídíthetem meg a sünömet?

Figyelt kérdés

ma van nálunk második napja egy albínó sün. teljesen tisztába vagyok az igényeivel és ezeket már biztosítottam is :D,

de ha hozzányulok akármilyen ovatosan is (mikor már aktyvabb azaz este) akkor sziszeg és összehuzza magát és a tüskéit szétmereszti, vagy mi :/

segítségeteket előre is köszönöm! :)

2015. szept. 9. 16:24
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Szia, kedves kérdező. A sünik olyan állatok melyek még ha igénytelennek is tűnnek, nem azok. Hatalmas felelősséget igényelnek. :) Mivel nem rég került hozzád ez érthető. Próbáld meg megfogni, és rakd az öledbe. Egy idő után elengedi magát, és járkál majd. A kezedre, bőrödre nagyon vigyázz mert mindent megkóstolnak. :) Nagyon óvatos mozdulatokkal kell hozzájuk érni, mert nagyon félénk állatok. Az oldalát simogasd, azt szeretik, majd a hátán simítsd végig a tüskéket, és egy idő után leengedi őket, nyugalmi állapotba kerül, és tudod szépen simogatni. Ha a pocija alá nyúlsz és ott simized, azt is nagyon szeretik, de csak óvatosan. Ne siesd el a dolgot. Ezt is fokozatosan. :) A feje környékére ne nagyon nyúlj, mert ott nagyon érzékeny, és összehúzza magát, vagy a tüskéit kényszerlétbe helyezi. Beszélj hozzá, és nagyon szoros kapcsolatotok lesz, ugyanis a sünik nagyon ragaszkodó, és kedves állatok. :) Tapasztalatból mondom, ugyanis már lassan 15 éve tartok süniket. Nem tudom hogy ezzel tisztában vagy-e, de akár 10 évig is élhetnek. A nemüket elég nehéz megállapítani. Nekem pl nem volt az. Ha a hasán látsz egy köldökszerű kinövést, akkor biztosan fiúcska a süni. :) A fiúk kicsit szelídebbek mint a nőstények. adjál neki macskatápot, (mindig legyen előtte), és darált husit. Azt imádják. :) Néha adj nekik főtt tojást, és ha igényed van rá, akkor szedj neki gilisztát. Az a vadonban a fő táplálékuk. Ha egy új ízt, szagot érez, akkor nyálgombócot rak a tüskéire. Ne ijedj meg, ilyenkor nincs semmi baja. :) Lényeg az hogy légy óvatos, és fokozatosan szoktasd vele a hangod, és nagyon lassan simizd őt. :) Hidd el ennek a gyengeségnek is lesz eredménye. :) azt kihagytam hogy nagyon szeretnek bujkálni. Ha tudsz neki biztosítani, sötét búvóhelyet, azért nagyon hálás lesz. :) Esetleg majd adj neki répát, zöldséget, levelet. (Tejet soha, ezt gondolom tudod.) Nem tudom hogy mivel voltál tisztába, és mivel nem ezért leírtam mindent. Sok sikert. :)
2015. szept. 9. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!