Hogyan szelídithetem meg a törpenyuszim?
Elvileg szobatisztaságra lehet szoktatni, de nagyon nehéz. Főle ha nem ivartalanítod.
Ha kiengeded, akkor készülj fel a rágcsálásra! Elektromos vezetékeket valamiért imádják. Enyém elrágta egy elektromos kütyü kábelét, szerencsére nem volt áram alatt. Nálunk a tapétát is lepusztította, és a bútorokat is faragta.
Én úgy csináltam, hoy sokáig nem enedtem ki, csak ketrecben haverkodtam vele, aztán a konyhában engedtem ki (ott nem tudott semmit bántani, mert a vezetékek magasan vannak, fal csempe, nem tapéta, öreg asztallábnak meg mindegy) Ott hagytam, hogy szaladáljon, és néha játszottam vele. Sokat segített az, hogy az állatorvos azt mondta, hogy fogjam diétára... Mindig legyen szénája és vize, magokat naponta csak egyszer kapjon, és akkor is csak egy teáskanálnyit... zöldség és friss gyümölcs pedig jó lesz jutalomfalatnak. Néhány hét alatt rászokott arra, hogy ha kienedtem, akkor jött utánam, és hízelgett hogy adjak neki répaforgácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!