Megtudtok győzni hogy tud szeretni egy hörcsög?
A degu, a csincsilla és a patkány. :)
A tengerimalac bizonyos korlátok közt, ő meg tudja különböztetni az embereket, de inkább azt figyeltem meg, hogy aki nem bánik jól vele, attól tart, a többieket meg "szereti".
A nyúl nem rágcsáló, ettől függetlenül viszonylag kötődik a gazdájához.
A nyúl nem rágcsáló?
Akkor mi?
A fő kérdésre válaszolni nem tudok, bár volt hörcsögöm, nem hinném, hogy különösebb érzései voltak velem kapcsolatban. Mindenesetre kellő foglalkozással a legtöbb állat és gazdája között kialakítható egy szorosabb kapcsolat, így a hörcsögnél is. Részükről ezt szeretetnek nem nevezném, csupán nem félnek a gazdájuktól, nem rohannak el, talán még oda is jönnek, tűrik a nyúzást.
Azt sem tudom, képes-e felismeri a gazdáját. Én valószínűnek tartom, hogy szag alapján igen, megkülönbözteti az embereket.
Rágcsálók közül, amiket nem zártál ki, talán a tengerimalacra mondanám, hogy bizonyos szinten képes kötődni, de ez sem közelíti meg a szeretet szót.
A 17-es kérdésére viszont biztos választ tudok adni. A nyúl az emlősökön belül a nyúlalakúak rendjébe sorolandó, habár a múlt század közepéig a rágcsálókéba sorolták őket. Ezután sikerült rájönni, hogy a nyulak fogai a rágcsálókéval ellentétben végig zománcosak, ráadásul a felső metszőfogai mögött még egy fogpár található, az árvafogak, így tehát tényleg nem rágcsáló (és nem is ragadozó a 18-as poénja szerint).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!