Rágcsálóeledel - hmmm. érdekes adalékok, ki tudja mi mi?
Meglepődve vettem észre, hogy a "panzi rodent" hörcsög és kistestű rágcsálóeleség érdekes dolgokat tartalmaz: Akác termés (magok, és szeletelve a magház) Apró narancssárga szárított bogyók. A mindenféle puffasztott dzsuvát már nem is merem megkérdezni.
A bogyók aggasztanak a legjobban, ilyenek:
Ez szerintem madárberkenye és mérsékelten mérgező. Ha aggódsz a kis állat egészsége miatt, akkor aprólékos munkával állíthatsz neki elő saját magad egy magkeveréket.
Szabvány rágcsálóeledel (szotyi, szárított kukorica, búzamag), sótlan pörkölt mogyoró, pitypanglevél (embernek is egészséges, csak meg kell mosni), búzamag/fűmag (akár ültetni is és berakni a kinőtt zöldet), szárított és aszalt gyümölcsök (drága, de garantáltan tudod, miből van), vagy az utóbbit csak mazsolával is helyettesítheted.
Egyébként én patkányokat tartottam, kiegészítőnek kevertem a fenti keverékbe száraz macskatápot is a fehérjetartalom miatt, azt imádták a legjobban. :)
Az akác is érdekes, bár nem derül ki milyen faj, deha pl a fehér akác, az is gyengén mérgező, nem éppen tápba való.
Mondjuk ezek annyira triviális anyagok, hogy véletlenül csaknem keverik bele, szándékosan meg nem szokták mérgezni az állatokat, szóval merem feltételezni, hogy mégis ehető.
hátőőőő.... elég "ócsó" kinézete van a kisállatkajának... :D
2: melyik hülye egér zabálna akácot, ha van búza, kukorica, stb gabona? :D
Először is, nincs benne madárberkenye.
Másodszor is pont olyan a beltartalma mint amennyi az ára(a Pepe kaják is pont ilyenek). Ha minőségi kaját akarsz akkor vegél Versele-Laga Prestige vagy Beaphar Xtravital kaját. Mindkettő kilója 1000,- Ft körül van de minőségi, illatos akár még te is megkívánod, garantáltan egyikre sem lesz egyetlen rossz szavad sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!