Milyen engedély kell az ormányosmedvéhez?
Hát, szerintem ha állathoz engedély kell, akkor vadállat, mérge van stb. Szerintem az ormányos medve vadállatnak minősül. Akkor veszélyes állat tartási engedély kell.
Más ilyen tartási engedélyről nem is hallottam. Szóval valószínűleg ez az. De mindenképp járj utána mielőtt beszerzel egyet.
A mezei pocok is vadállat, mégsem kell hozzá engedély. A vadállat azt jelenti, hogy nem háziasított, és nem azt, hogy eredendően veszélyes. A veszélyesnek számító, engedélyköteles állatok egyenként fel vannak sorolva az ezt szabályozó rendeletben, és a koáti nincs rajta.
Ellenben a CITES III alá tartozik, ami azt jelenti, hogy csak a származását igazoló papírokkal lehet vele kereskedni.
Egyébként nem igazán passzol ez az állat az emberi életvitelhez, állatkertbe való, nem lakásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!