Egy beteg tengerimalac, és orvos aki egy ideig nem rendel. Kérhetnék választ, mit kéne tennem?
Próbálkozz széntablettával. Lehet, megeszi csak úgy. Ha nem megy, oldd fel vízben és csöpögtesd a szájába. Víz legyen előtte!
Az alma és a banán hasfogó. Legalábbis babáknál. Azokkal is próbálkozhatsz.
Utolsó: Akkor ne vegyél állatot. Nekem az állatom olyan, mintha a gyerekem lenne, tiszta pánikban vagyok, amint egy picit változik a viselkedése vagy sebet találok rajta, és első gondolatom az orvos. Kerül, amibe kerül. Ha a fiad lenne beteg, őt se vinnéd el ennyiért, mert csak 3 hónapos?
Kérdező: Sajnos muszáj lesz orvoshoz vinned, ha nem múlik a hasmenése 1-2 nap alatt, mert addig bármit adsz neki, nem fog rendesen hatni, mert nem emészti meg rendesen. Vonj meg tőle mindent a tápon és az almán kívül, cseréld le a szénát és szűrd a csapvizet. Változtattál bármin is az utóbbi napokban? Ha javul a hasmenés, mehet neki a VetriDMG (és/vagy esetleg Immunovet), nem olcsó cucc, de nálunk nagyon bevált. Itt egy link róla: [link]
És tényleg, 1-2 nap, aztán orvos. Nagyon pici állat, rettentő gyorsan veszít súlyt és hagy itt minket. Sok sikert!
Off:
Értem, amit írsz, csak nem értek egyet veled, ez két különböző dolog. Nekem azért lenne rá pénzem (és hidd el, errefelé maga a hozzáértő orvos is legalább egy óra autóút, jó orvosért meg Pestig kell menni, szóval én se jönnék ki olcsóbban, mint te az ügyelettel), mert addig nem vállaltam állatot, amíg nem lett annyi megtakarításom, hogy átgondolva arra a döntésre jussak, hogy belefér anyagilag is.
Nyilván előfordul, hogy beázik a tető vagy baleset ér, és elfogy a félretett pénz, de azt nem írtad, hogy pont most ilyen -negatív értelemben- különleges helyzetben lennél. Ebből következtettem arra, hogy anyagi szempontból nem megfontoltan döntöttél egy kisállat vállalása mellett. Ha tévednék, elnézést kérek, de ha nem, akkor nincs okod kiakadni.
On:
Kérdező, hogy állnak a dolgok?
Off: én 17 malacra képes voltam ügyeleti díjat fizetni, betegség miatt!!!! 17-el szorozzátok be az EGY malackáét!
On: széntabletta, Bio-Lapis, Trovet táp. Ha a Trovet nem elérhető, Versele-Laga Cavia Complete vízben áztatva, fecskendővel
Bio-Lapis: 2 csomag 1000 Ft
Széntabletta: 200-500 Ft
Complete 500g: 1000 Ft
Szerintem nem drága dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!